termal yazıcıdan çıktı almak

Başlatan esbr, 29 Eylül 2010, 13:06:06

esbr

arkadaşlar termal yazıcıdan çıktı veren bir proje üzerinde çalışıyorum. termal yazıcıdan çıktı almayı başarıyorum ama karakterler çok küçük çıkıyor.karakter boyutlarını nasıl ayarlayabilirim?

F493

Selam,

  Elinizdeki termal yazıcının bir protokolü vardır. Bu protokolde siz yazı fontunu ve kagıt üzerindeki konumu belirleyebilirsiniz. Hatta siz yazı göndermeden önce belli kontrolleride yapmalısınız. Örnegin, Kagıt bitmiş mi?. Kapak açık mı? vb... Bunları yapmazsanız veri printer'a ulaşır ve yazıcıdan çıktı alamazsınız, hemen yeni kağıt takıp devam edeyim dersiniz ama yazğmur gibi çıktı üretmeye başlar. Buffer yani. Bunu printer'i aldığınız yerden veya markasına göre google'da arama yapın bulursunuz. Yıllar önce Thermal printer ile bende proje yapmıştım. Zevkli bir konu.

Esen kalın.

esbr

termal yazıcıyla ilgili çok fazla bilgi yok elimde celectronic diye bir firmanın card star thermodrucker modeli. termal yazıcı fiyatları çok yüksek. bu ucuz olduğu için bunu aldım. üzerinde sadece paralel port bağlantısı var. paralel porttan karakterin ascii kodlarını gonderererek yazı yazdırıyorum ama boyutu ayarlayamıyorum. internette yazıcıyla ilgili fazla bilgi olmadığı için hangi protokolü desteklediğini bilmiyorum. internetten argobar lite diye bir program indirdim. termal yazıcı için yazdırma,baskı boyutu ayarlamak için kullanılıyormuş. o programla yazıcıya karakterleri gönderiyorum ama hiç tepki vermiyor. ppla, pplb protokollerinde denedim ama sonuç alamadım. belki paralel portu belirli pinlerine belirli dataları göndererek ayarlanabilir diye düşünüyorum arıyorum internette ama hala bi sonuç alamadım.

F493

Selam,

  google amcamda
  "card star thermodrucker thermal printer parallel port instruction set" şeklinde arattım ve karşıma çıkan dökümanlar aşagıda. En son .pdf'te komut kümesi var. Sanırım sizin printer bu komut kümesini destekliyor. Acaba siz bunu işlemci ile kendiniz mi kontrol ediceksiniz yoksa PC ile mi kontrol edeceksiniz.  Ben PIC 18xx ile yapmıştım. Ancak önce PC tarafında bir yazılım geliştirip printer'in tüm özelliklerini test edip sonra işlemci tarafına geçmiştim, bu şekilde aynı yapıyı işlemciye taşımıştım. Ben seri porttan kontrol edilebilen printer kullanmıştım. Aldğım fiyat 3 sene önce 130$ civarıydı siz kaça aldınız.?

   http://www.automate-ace.com/Printer%20688.pdf                           
   http://www.automate-ace.com/Printer%20688.pdf                           
   http://www.minimarket.at.ua/Minimarket/POS88IVUserManual.pdf   // en son.

Esen kalın.

esbr

şu anda c# ile yazdığım bir program ile yazıcıyı kullanmayı öğreniyorum. daha sonra pic ile kontrol edeceğim. önce yazıcının özelliklerini öğreniyorum bende sizin yaptığınız gibi. ben bu yazıcı yaklaşık 30$a aldım. termal yazıcıyı çok araştırdım en uygunu buydu. diğerleri çok pahalı piyasada en uygun argox lar var. onların fiyatı da yaklaşık 160$ başlıyor.

esbr

ayrıca dökümanlar için çok teşekkür ederim. işime yarayan birşeyler bulacağıma eminim.

uardal

esbr hocam 30$ a hangi yazıcıyı nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim, benimde  termal yazıcıyla ilgili bir çalışma yapmam lazım ama uygun bir ürün bulamadım.