Kart Sayici

Başlatan rakkoc, 12 Ekim 2010, 16:37:46

zamzam23

#15
videoları ekleyınce yapmak ıstedıgı daha net anladım ve cny70 in işe yarayıp yaramayacagı konusunda kararsız kaldım ama yine de denenebilir devresi basit olur. kartlar arasında zaten ince bi çizgi olusacak gölgeden dolay.bu siyah çizgi kutunun siyahı olmayacak iki kart arasında olusan gölgenin siyahı olacak.dolayısıyla kutunun içi siyah beyaz farketmez.bence sen cny70 i bırak tırt sesine odaklan çünkü cny70 le gece sayım yapamazsın.

z

Su anda isim veremeyecegim HP ye ait bazi ozel optik sensorler var.

Sozkonusu sonserler sensorden cikan isini sensorun kendi merceginden 10mm kadar uzakta 0.1-0.3 mm gibi capta benek olusturuyor.

Ayni benek gene sensorun icindeki optik alici tarafindan da gozleniyor.

Bu sensorin bazi uygulamalari

- Dokuma makinalarinda son derece ince ipligin kopup kopmadigi
- Ploter cihazlarina konan kagidin kenarlarinin makinanin neresinde oldugu, kagidin kalinliginin ne oldugu

Belki optik mouse ile de bir seyler yapilabilir.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

rakkoc

insallah oyle olur devre cok karisicak olursa ztn elektronik bilgim ile altindan kalkamam; suan cny den geleni bir opam ile +5/0 seklinde dijital'e cevirip bir PIC ile kesme kullanarak sayacagim. sonucu LCD'de gostericem. LCD'de sorun yok kullaniyorum ama kesme yi daha once kullanmadim yukselen kenar kullanmak icin kesme istedim. kafamda karisiyor biraz ama piyasada boyle urunler gordukce; biri yapti ise bende yaparim die dusunup hevesleniyorum

erhanzeynel

Makineden kartlar ne şekilde düşmektedir ve üretim hızı nedir?

Paketlemede toplam sayma yerine her makineye otomatik sayma ve paketleme nasıl bir çözüm olur?

BenC

En sağlıklı olanı sanırım optik yöntem(sensör veya tarayıcı kafa). Birzaman lar matbaa da kağıt yığınını hızlı güvenli ve pratik saymak için düşünmüştüm. Düşüncem şöyleydi. Belirli bir büyütme oranına sahip optik bir sistem sonra bu sisteme bağlı I2C protokolüne sahip kamera ve bu kameradan görüntüleri işleyecek PIC. Kağıtları veya kartları ne kadar sıkıştırırsanız sıkıştırın her kart arasında  mutlaka bir boşluk oluşuyor (görüntüde bu net algılanabiliyor.)  Ve bu boşluk ışığın yansımasınıda etkilemekte. Kamerada düz bir hat oluşturmakta (tonu rengi vs önemli değil şimdilik). Pic bu kamera görüntüsündeki hatları yorumlayıp sayım yapacak. Sanırım bunun için hazır sensörler de var. Teorik olarak belki çalışmanızda yardımcı olur. 
ŞEHİT KANIYLA ALINMIŞ BU GÜZELİM VATANIN TOPRAKLARI KARIŞ KARIŞ SATILIYOR!!  VATAN HAİNİ OLMA!!

stlg

Kartlar arasında bariz agırlık farkı yoksa ,agırlık olculup birim agırlıga bolunmeli ,yukardada belirtildigi gibi en mantıklısı  bu ,hatta sayım terazisi piyasada hazır olarak mevcut ,onunla deneyip sonuc alırsanız kendi tasarımınızı yapabilirsiniz
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

rakkoc

agirlik bir cozum degil benim isimde bir deneme yaptim; her kartin agirligi farkli cikiyor (cin mali pvc kullanmanin zararlari diye biliriz)

kartlar bir cok islemden gectigi icin ilk adimda kesme makinesinde kule seklindeki haznelere doldurulunuyor; sonra ordan ayiklama birimine gidiyor. kartlarin yuzeyinde kil boya bozugu gibi bir sey varmi die kontrol ediliyor; bu kontrol 20 adet bayan tarafindan manual ele bakilarak yapilmakta.

varak dedigimiz hologramik yazi varsa buna ait makineye gidip varak ve hologram ismeleri gerceklesiyor ve tekrardan manual olark kutuya doldurulunuyor;
sonraki adimda cip'li kart ise (banka kartida olabiliyor) chip'inin modeline gore Kart yazici veya Emboss makinelerimiz gidiyor. kredi kartlari mesela her ikisine birden ugrar arkasina CV2 kodu yazildiktan sonra ondeki kabartma yazi embos cihazinda yapilir;

is emboslanacak ise kutular 400'luk diger isler icin kutular 500'luk tasarlanir.

3'lu kesme kartlar mevcut ise (carrefour'un anahtarlik kartlari)

Mudo;carrefour;dia gibi firmalarin kartlarina zarflama uygulanir. bu yuzden bunlarin kutu lari farklidir. mudo 100'erlik carrefour 250'serlik, dia 200'erlik kutularda hazirlatir kitlerini.

kit dememdeki neden kart talep formlarina yapistirilmis ve zarflanmis halde bizim fabrikadan cikar; formlar dakikada 110 kopya alan printerlarda basiliyor (kiralama usulu kullaniyoruz) form uzerindeki barkod ile kart'in bilgisini eslestiriyor 2 kisi sonraki adimda silikonla kartlar form'a yapisiyor (dia,carrefour gibi market islerinde 2 kart tek forma yapisiyor 3'lu kesilmis anahtarlik karti ve normal kullanim karti) musteri zarfa konulmasini istiyorsa kirim makinesinde kagit katlanip zarfa konuluyor; veya direk kendi kutularina yerlestiriniyor.

uretim hatttini kisaca anlatmak istedim belki farkli bir goruse sahip arkadasimiz olabilir diye. Paro kartlarindan Ptt bank kartlarina vatan karttan dia carrefour kartlarina, e-kent ve aktif firmalarina ait projelerdeki tasimacilik (anadoludaki 14 adet ilcenin seyehat kartlari, ogrenci kartlari) ve Sadakat uygulamalari Petrol ofisi PO kart, Total Clup card gibi kartlarin yani sira yaklasik 20 tane universitenin ogrenci ve personel kartlari, IRAN dan ne oldugunu bile anlamadigim bir suru cesit kart basiyoruz ve kisisellestirme hizmeti veriyoruz. duz kartta adet 2 - 3 sasmis cok bi dert degil ama kisisellestirilmis kartta mukerrer uretim asla kabul edilemeyecek bir sorun olur; bir musterinin kartini kopyalamis birisine hediye etmis oluruz resmen.

yucelcem

hassas bir uzaklık sensörüyle kart arasındaki boşluklara geldiğinde 1 arttırabilir, eğer bu kadar hassas birşey varsa tabi, sadece fikir...