Motorola LCD sürme

Başlatan matador, 27 Ekim 2010, 18:09:11

matador

Elimde motorola t190 ekranı var. Bunu değerlendirmek istiyorum bir saat bir sıcaklık göstergesi gibi bir niyetim var fakat bunu nasıl süreceğimi bilmiyorum daha önce lcd kullandım ama geneli 2*16 idi.  Bu biraz daha farklı gibi geliyor bazı sitelerde nokia 7110 lcd uygulamaları gördüm çoğunda ccs c için kütüphane dosyaları mevcuttu haliyle programda kolaylık sağlıyor. Bacak bağlantısı şemada var. Pinler 7110'dan farklı ve az    bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Burak B

Grafik LCD ler ile daha önce deneyimin yoksa öncelikle daha yaygın NOKIA 5110, 3310, 7110 v.s. LCD' lerini kullanmanı tavsiye ederim. Çünkü bunlar için döküman daha yaygındır. T190 için verdiğin bacak bağlantılarını telefonun servis manualinden aldıysan orda da göründüğü üzere I2C protokolü üzerinden haberleşiyor. Yani yukarıda bahsettiğim NOKIA LCD' leri gibi. Ancak T190 LCD' sinin sürücüsü aynı olmayabilir.(Sürücü=LCD camının hemen bağlantı kısmında yer alan chip) Yani NOKIA LCD sinin komutlarını kabul etmeyebilir. Bu durumda LCD nin chipini tanımlaman gerekiyor bunun için birkaçyol var. Öncelikle NOKIA ile grafik LCD lerle deneyim kazan. Sonra T190' a bakarız.

Daha çok telefon LCD' si ile ilgili bilgi için;
http://www.module.ro/
"... a healthy dose of paranoia leads to better systems." Jack Ganssle

matador

Yol gösterdiğin için teşekkür ederim.   Nokianın bu lcd'lerini en kolay ve ucuza nereden temin edebilirim?

serdararikan

serdararikan

matador

Sağol dostum.  Fiyatları görünce aklıma bir şey takıldı  128*96 idi yanlış hatırlamıyorsam grafik LCD 80 dolar civarı burada 6220 LCD ayrıca orjinal 26lira bu lcd grafik lcd yerine geçmez mi   ayrıca renkli

serdararikan

dostum malzeme bilgisi adlı konuda TFT ekranlarla değerli üyelerimizin yaptığı çalışmalar var.bence karar vermeden önce bunlarada göz atmanı tavsiye ederim.
Çin malı telefon ekranlar adlı konu başlığına bak.