Bu iki devreyi birleştirmek istiyorum

Başlatan DjKarakurt, 13 Kasım 2010, 22:24:09

teknikelektronikci

:) hocam saat gecenin 12 si yarin sabaha artik :D
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

justice_for_all

ama hem soru sorup hemde cikip gitmesi tuhaf bise demeden...
Deneyip de başaramayanları değil, yalnızca denemeye bile kalkışmayanları yargıla.   Gökhan Arslanbay

iyildirim

Alıntı yapılan: justice_for_all - 14 Kasım 2010, 00:35:37
ama hem soru sorup hemde cikip gitmesi tuhaf bise demeden...

Neden hiç şaşırmadım?

DjKarakurt

Şaşırmamanız gerekir evdekilerle papaz olduk o stresten sölemeyi unutmuşum kardeşler özür diliyorum.
Kardeşler ben devreyi yaptım çalışmadı yani kumanda edemedim birde röleyi bağlayamadım.bende TSOP 1738 yok onun yerine bunu verdi elektronikçi TSOP34838 bunu şömyle bağladım acaba yanlışmı yaptım? TSOP 1738 1 GND 2 Vcc 3 Çıkış bende TSop34838 1 out 2 gnd 3 vs yazıo 1deki gndyi bendekine göre 2ye bağladım.2 dekini bendekine göre 3e bağladım 3. olanıda bendekine göre 1. yaptım doğrumudur.Acaba?

justice_for_all

Deneyip de başaramayanları değil, yalnızca denemeye bile kalkışmayanları yargıla.   Gökhan Arslanbay

DjKarakurt

fakat neden çalışmadı anlayamıyorum kumanda ünitesi yok normal bi kumanda aldım onunla çalıştıramadım ayrıca bu röleyi nasıl bağlayacağım
http://www.sparkfun.com/datasheets/Components/General/JZC-11F-05VDC-1Z%20EN.pdf
buradakine benziyor bir tarafta 2 diğer tarafta 3 pin var 2 pinin altında NO diğerinde NC 3 lüde ise com bobin işareti var bişi anlamadım

justice_for_all

arkadasim bobin uclarini nasil bulcagini sana ilk mesajimda anlatmistim bobin uclarini bulurmusun ilk once....

teknikelektronikci

önce dimmer kismi yap calistir o kisim daha kolay kumanda kisminda ise alici göz uyumlu olmaya bilir kumandacilar belki bilir onlara sormak gerek
röle ise rölenin 2 pini olan kismi(boboin kimsi) 1n4007 uclarina diger 3 lü olan yerede no nc ye göre baglanti yapacan yani o 3 pini olan kisim no nc olan kisim sen önce 2 li kismi bagla rölenin cektigini duy tik tik gibi ses cikmasi gerek 
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

DjKarakurt

pardon kardeşim ama elimde ölçü aleti yok neyse başka bir soru soracağım kumandanın içindeki ır vericisini tsop34838 ile uymlu bir verici taksam çalışırmı acaba devrem uygulama kapalı ışığı yanıyor ona basınca uygulama açık ışığı yanacak mı kardeşim benim kızma acemile uğraşmak zordur anlıyorum seni yardım et.

DjKarakurt

röleden ses geliyor o üçlü kısımda ayrıca ben 1n4004 kullanıyorum sıkıntı yaratırmı adam bana onu verdi bende incelemeden almıştım adama güvenerek ? :D Yardımlarınız ve ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum olsun şu iş size duam olcak inşallah yani dimmerlı bu iş olmaz diyorsunuz ama o kız nasıl yapmış mail attım ama cevap gelmedi

justice_for_all

bi sikinti olmaz arkadasim bak arkadasim neden illa o devreye kafani taktin anlamiyorum ben dun googleda ir dimmer yazdim 7 milyon sonuc cikti gorsellerde var binlerce orda istedigin gibi bi devre bulabilecegine inaniyorum bikere dimmerde role kullanilmiyo die biliyorum yalnis biliyosamda simdiden affedersiniz...

DjKarakurt

ben dimmerdan vazgeçtim sadece lamba uzaktan yanıp sönsün yeter su sorularıma cvp verirseniz sorun ortadan kalkacak kumandanın başındaki ır vericisini tsop 34838 le çalışabilen bişi ile değiştirip lahimlesem çalışırmı? yrdımınıza minnattarım

justice_for_all

eger ayni haberlesme mantigini kullaniyosa ve o sekilde calisani bulabilirseniz takin calismasi gerekir...

DjKarakurt

DjKarakurt

Tsoplar çalışmıyor Tsop1838 aldım gene olmadı acaba hangi kumanda ile uyumludur yardım