Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

PBP ve PROTON

Başlatan feyzi, 12 Aralık 2010, 22:31:25

feyzi

Yaklaşık on yıldır,fasılalı olarak PBP kullandım.GLCD kullanmak istedim.Gördüm ki,PBP'de bir tane GLCD komutu yok.Mikrobasic  kitabını inceledim.Yirmi adet GLCD komutu olduğunu gördüm.Mesela,   " Glcd_Circle (63,31,25,1) " komutu, girilen değerlerle daire çiziyor.Fakat,  "GLCD komutları,sadece pic18 serisinde çalışır. " uyarısı yapılmış.Bu uyarı beni araştırmaya sevk etti.Proton'ı, picproje'de görmüş fakat, kurmamıştım.Bu hafta sonu,bir saat uğraştıktan sonra (kurulum ingilizce olduğu için) kurabildim.Hem hayret ettim,hem sevindim.Hayretimin sebebi; PBP'yi yapan firmanın,protonu'da yaptığını gördüm.Sevinmemin sebebi,editör,PBP'nin aynısı..Komutları inceledim.Bir çok komut aynı,ilave komutların az olduğunu gördüm.GLCD kullanımının çok basite indirgendiğini gördüm.Bundan sonra,pic programlamaya,proton ile devam etmek kararını verdim.Benim gibi,uzun süredir PBP kullanan arkadaşlara yardımcı olmak niyetiyle bu maceramı yazdım.İnşaallah faydası olur...
"insanların hayırlısı ,onlara faydalı olandır."  (H.Ş.)

t2

pbpyi yapan firma protonu yapmış değildir.bunlar birbirine rakip firmalar. Ancak her 2si de crownhil denen pazarlama firması(olsa gerek) üzerinden satış yapmaya çalışıyorlar. Aslında bana kalırsa bunlar firma bile değil sadece 2-3 kişiden ibaret. Ama olsun sorun yoksa işiniz görülüyorsa gerisi önemli değil.

Ben de proton kullanıyorum tavsiye ederim. pbpden daha iyidir.  neresi iyidir,şu an hatırlamıyorum fakat geçtiğimiz yıllarda duyup hatta deneyip, proton kullanmaya başladım. ama zaman gelir pbp de üstün bir ksıım vardır onu kullanırsın.

Mesela usb18 örneklerine baktım. pbpde genel amaçlı usb aygıt örneği var, mchip sürücüsü ile kullanılabiliyor. proton yapmamış. neden yok, hadi yap desen adamın umrunda değil. tuzu kuru esnaf bunlar. ama proton stabil güzel bir yazılım editörü de güzel.

muhittin_kaplan

PBP da Float Yoktur.
PBP da Hardware Interrupt Yoktur.

mustafa_cmbz

sanırım çoğu kimsenin pbp den baslamasını sebebi ETE hocamız...Bende onun sayesinde pbp den giriş yaptım şuan proton kullanıyorum yakında protonu pırakmıyacağım elbette ama c de öğreneceğim...yani bize öğretilenler ile ve belirli bi süre sonra öğrendiklerimizle yetinmemeliyizki kendimizi dahada geliştirelim ve mesleki açıdan farklılıklar yaratabilelim diye düşünüyorum...

Ruzgarbey

arkadaşlar bende dün sırf merakımdan pbp den protona başlayayım dedim ama pc ile hserout komutu ile bir türlü haberleşemedim :) en sonunda tekrar pbp döndüm onunla haberleşiyorum.protona geçmek istemimin belirli sebebleri var elbette.bunların bazıları şu şekilde:
GLCD kullanımı
bazı protokollerin bir komutla kullanılabilmesi mesala IR
dahili kesme kullanabilmesi vs gibi.
ilk defa başlaldığımızdan olsa gerek çektiğim sıkıntılar.:)
Hayatta En Hakiki Mürşid İlimdir. M.K. ATATÜRK