Led li Ayna

Başlatan matador, 14 Aralık 2010, 21:03:05

matador

Videoda ki proje nasıl yapılır bilen var mı acaba?

Nasıl yapıldığı hakkında çok kısa iki video buldum ama anlamadım nasıl olduğunu.

Adamın cama yapıştırdığı alüminyum folyo mu yoksa araba camlarında kullanılan filmler gibi mi acaba?

Klein

Öndeki cama yapıştırılan film , tek taraflı geçirgen aynalı film. Önden bakılınca ayna gibi görünüyor ama yarı geçirgen.
Arkadan ışık verilince ışığın bir kısmı bize ulaşıyor , diğer kısmı arkadaki aynadan yansıyıp tekrar dönüyor.
Dönen ışığın bir kısmı yine bize geliyor , kalanı yine yansıyor ve bu böyle devam edip gidiyor.

ramazotti

Benim de aklımda var bunu yapmak.

DEno_12

2. video da folyonun polis sorgu odalarında kullanılan cinsten olduğu söylenmiş temin edilebilirse yapılabilir.

matador

Peki nereden temin edilebilir?

gokhangokcen

arkadaşlar selam hayırlı akşamlar daha önceden böyle birşey yapmıştım önündeki cisim folyo da olabilir ama en güzeli hiç uğraşmadan yapmak
"çift yönlü ayna" diye tabir edilen bildiğimiz ayna önündeki cisim arkasında ise bildiğimiz sıradan ayna var aradaki mesefe ne kadar uzun olursa derinlik o kadar fazla gözüküyor fakat aradaki kalp efektini nasıl verdi hala çözebilmiş değilim diğeri bildiğimiz rgb şerit kenar kısımlardaki.
Bildiğini paylaşmak, Allah'ın verdiği öğrenme yeteneğinin zekatıdır.

matador

Alıntı yapılan: Klein - 14 Aralık 2010, 21:08:31
Öndeki cama yapıştırılan film , tek taraflı geçirgen aynalı film. Önden bakılınca ayna gibi görünüyor ama yarı geçirgen.
Arkadan ışık verilince ışığın bir kısmı bize ulaşıyor , diğer kısmı arkadaki aynadan yansıyıp tekrar dönüyor.
Dönen ışığın bir kısmı yine bize geliyor , kalanı yine yansıyor ve bu böyle devam edip gidiyor.

Klein'in yazdığı çok mantıklı tek taraflı yarı geçirgen film ile yapılabilir fakat nereden temin edilir hiç bir fikrim yok.

peko

Bauhaus'da satılıyor.
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

matador

Fiyat hakkında bi bilgin var mı?

peko

240 TL gibi birşeydi eğer yanlış anımsamıyorsam.
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

ramazotti

Ayna görünümlü film oto aksesuar satan yerlerden temin edilebilir.Çok da pahalı değildir tahminimce 20tlden fazla olmaz.