DC MOTOR İSMİ

Başlatan YILDIZEREN, 03 Ocak 2011, 14:24:34

YILDIZEREN

ARKADAŞLAR MERHABA BEN BİTİRME TEZİMİ YAZIYORUM RF UZAKTAN KUMANDA İLE DC MOTORUN KONTROLÜNÜ YAPTIM  AMA BU MOTORUN İSMİ NEDİR 12V TA ÇALIŞIYOR ALIRKEN REDÜKTÖRLÜ DEMİŞLERDİ AMA REDÜKTÖRLÜ MOTOR HAKKINDA FAZLA BİLGİ BULAMADIĞIM İÇİN FIRÇASIZ DC MOTOR YAZSAM SORUN OLURMU
BU MOTORLARIN İSMİ NEDİR
REDÜKTÖRLÜ
SERVO
FIRÇASIZ
SABİT MIKNATISLI
SABİT KUTUPLU
KAFAM ÇOK KARIŞTI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

eseneren

"Reduktorlu fırcasız dc motor" demen yeterli sabit kutuplu vs ozellıkle belırtmek ıstemıyor ısen tabi.
Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

YILDIZEREN

REDÜKTÖRLÜ FIRÇASIZ DC MOTORUN ALT DALLARIDAMI VAR SABİT KUTUPLU GİBİ
SADECE FIRÇASIZ DC MOTOR KAYNAĞI VAR FIRÇASIZ DC MOTOR DESEM SORUN OLMAZ DİMİ

eseneren

Otorite degılım ama motorun adı elektrıklı motor.
motorun adı dıye bırsey yok sen gereklı soylemek ıstedıklerın ıle betımlıyorsun.
Mısal sabıt mıknatıslı, reduktorsuz, plastık kasalı , encoderlı, fırcasız dc motor.
reduktor kullandıgına gore belırtmen gerekıyor dıye dusunup reduktorlu dıye belırrtttım.
Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

z

Elindeki motor minik bir motor ise;

Motorun 2 kablolu ise sabit miknatisli fircali DC motor diyeceksin.

Eger motorun 3 kablolu ise fircasiz DC motor diyeceksin.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

YILDIZEREN

2 kablolu 12 voltta çalışıyor pwm ile kontrol ediliyor
teşekkür ederim

z

O zaman reduktorlu, sabit miknatisli fircali DC motor demen yeterli olacak.

YILDIZEREN

O zaman reduktorlu, sabit miknatisli fircali DC motor demen yeterli olacak

bende bunlardan sadece redüktörlü dc motor yada sabit mıknatıslı dc motor yada fırçalı dc motor yazsam çünkü bunların ayrı ayrı kaynakları var sorun olurmu

z

Motor boyutlari ve gucun yuksek olsaydi kutup olusum ve uyartim sekline de deginmen gerekirdi. Motorun minik bir sey oldugu icin kullandigim ifade elindeki motorun tam olarak nasil bir sey oldugunu yeterince anlatiyor. Reduktorlu fircali DC motor ifadesini kullanrsan da kimse bir sey demez cunku kutuplarin miknatisli oldugu dusununce hemen anlasilacak.

YILDIZEREN

basit dc motor yada bir fazlı dc motor desem olurmu