Çok Basit LCD 16F877 Uygulama Örneği ve Proteus Çizimi istiyorum

Başlatan ercan_wrc, 03 Ocak 2011, 17:47:26

ercan_wrc

Arkadaşlar protona yeni başlamış birisi olarak
4x16 LCD ekrana
16F877 ile merhaba falan yazabileceğim çok basit bir kod örneği ve proton çizimi istiyorum arkadaşlar

kendim protonda çizip o kodları değiştirerek bişeyler yapmaya çalışacağım öğrenmek için.

heryeri aradım herkes ya kodları vermiş sadece soru sormuş yada hiç proton şeması eklememiş
yada basit uygulama değilde termometre saat vs eklemiş şimdilik o kadarına gerek yok.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

Maxim

ercan_wrc

Arkadaş teşekkür ederim ilginize

fakat benim led yakıp söndürmeden sonra ikinci projem olacak bu lcd yazı yazma
o nedenle çok basit bişey istiyorum button falan olmayan
ekrana sadece ilk satıra merhaba
ikinci satıra naber
yazacak başka hiçbir butona ayara gerek yok

maksadın picin bacaklarına veri nasıl gönderiliyor(board kullanacağım karışıklık kalabalık olmasın diye)
ayrıca kod olarakda sade olacakki inceleyeceğim
buton ekleme tarih saat falan ilerki denemelerimde olacak

tekrar teşekkür ediyorum

Maxim

o verdiğim pdf dosyasının içinde lcd ekran için test uygulamasıda var basitçe .

ercan_wrc

Alıntı yapılan: Maxim - 04 Ocak 2011, 10:16:25

Evet abi indirdim inceledim gerçekten güzel bir kaynak ama yeterli ingilizcem olmadığı için hep bişeylerde takıldım ama yinede kaynak için ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim.
bilgimde olmayınca yine başladığım gibi kaldım

peki bana lcd ye bağlanma için ve hangi pine hangi girişler yapılıyor hangileri data için falan bununla ilgili türkçe kaynak bulabilirmisiniz? tekrar teşekkür ediyorum

Maxim

Alıntı yapılan: ercan_wrc - 04 Ocak 2011, 17:23:31
Alıntı yapılan: Maxim - 04 Ocak 2011, 10:16:25

Evet abi indirdim inceledim gerçekten güzel bir kaynak ama yeterli ingilizcem olmadığı için hep bişeylerde takıldım ama yinede kaynak için ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim.
bilgimde olmayınca yine başladığım gibi kaldım

peki bana lcd ye bağlanma için ve hangi pine hangi girişler yapılıyor hangileri data için falan bununla ilgili türkçe kaynak bulabilirmisiniz? tekrar teşekkür ediyorum

o pdf dosyasında bağlantı ve program için örnek var
şemasıda var örnek bir kaç pogramda var
SAYFA 61 ve sonrası

bağlantının türkçesimi olurmuş ?
şekil ile göstermiş işte,
lcd nin DB7 ayağı işlemcinin portb.7 ayağına gidiyor, gitme anını resimde çizgi çekerek göstermişler daha nasıl türkçe olabilir, yazı ile yazmasımı gerekiyor ?

db7 ucunu bir kablo vasıtası ile işlemcinin portb.7 ucuna bağlayınız
sonra şunu yapınız ....
bunumu istiyorunuz ?

Maxim

siz türkçe kaynak beklemeye devam ederseniz ya şehriyeli tavuk çorbası yada az pişmiş afyon usulü yahni tarifi bulursunuz ancak.

o yüzden önce ingilizceyi geliştirmeye bakın, en azından teknik yönden
o işlemcileri bilmekten çok daha önemli çünkü.

ercan_wrc

Bu kadar tepki göstermenizi gerektirecek bir yazı veya üslub da bulunmadığımı sanıyorum. ki size defalarca teşekkür ettim ilginiz alakanız yardımınız için neyse bağlamaya çalıştım bağlayamadım hatta gönderdiğiniz link (konusunda) bile sadece ben değil onlarca kişi bu kaynağı türkçeye çevirelim süper olur gibisinden konuşmuş tartışılmış yazılmış neyse uzatmak istemiyorum iyi akşamlar diliyorum

Maxim

ben size doğru olanı anlatmaya çalışmıştım, iyiliğiniz için, neyse.