Akvaryum kontrol Devresi Önerileriniz ve Yardımlarınız.

Başlatan pckatil, 04 Ocak 2011, 19:25:00

pckatil

aslında devrenin şemasıda var elimde ama benim kurduğum bir devre değil forumun birinde bulmuştum resim biraz ufak olmuş o yüzden malzemelerin değerleri belli olmuyor.

Devrenin resmi bu. Pic kodlarını debug yapan bi program varmı? Yada olan hataları bana gösteren?

malpaslan1979

Alıntı yapılan: malpaslan1979 - 06 Ocak 2011, 09:10:07
Proteus İSİS simülasyon yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar alırsınız. Bunun yerine breadboarda da kurabilirsiniz devreyi.

Keşke devrenin şemasını da koysaydınız.

İyi çalışmalar.
Alıntı yapılan: pckatil - 06 Ocak 2011, 09:22:38

Pic kodlarını debug yapan bi program varmı? Yada olan hataları bana gösteren?

Zaten dikkat ederseniz devre şeması proteus isis programında çizilmiş yani simüle edebilir deneyebilirsiniz.

pckatil

Fotoğraf biraz küçük olduğu için pic in adını ve diğer malzemelerin ismini göremiyorum o yüzden simülesini çizemedim.

pckatil

Arkadaşlar yabancı bir forumda bir proje buldum. Ama projede buton ve lcd bağlantılarını göremedim acaba bi göz atabilirmisiniz?

http://hotfile.com/dl/94793746/857c2ff/AquaCont.zip.html

eseneren

pckatil yapmak ıstedıgın guzelde cozemedıgım;
1- ısıtıcı zaten kendı bellı sıcaklıkda tutuyor termostatlı?
2- Filitre 24 saat calısması lazım ( aksı takdırde bakterılerını kaybedersın )
3- Dıs fıltre kullanıyorsan hava motoru kullanmana gerek yok.
4 -Isık da http://www.elektriksepetim.com/MEKANIK-ZAMAN-SAATLI-FIS-PRIZ-24-SAAT-AYARLI,PR-291.html
lınkdekı gıbı prız kullanabılırsın + ( hava motoru gorsel olsun agır metaller vs dıyorsan onuda buna baglarsın )

PIC kullanmaya zorlayan nedir??
Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

pckatil

Evet dediklerin doğru ama ben hem pic le uygulama yapmak hemde hepsinin tek yerde lcd ekranında görmek istiyorum.

eseneren

2pckatil yapmama taraftarı degılım , lakın amacını merak ettım.
Ben akvaryumla ılgılı kompack bır devre ıstıyorum aslında
- su sevıyesını olcen (ani azalmalarda alarm otecek vs cam patlamasına yada su sızmasına karsı)
- bellı zamanda sınyal verıp mısal her 8 saatte otomatık yem atacak.
- Eksılen suyu tamalyacak
- Sıcaklık (olursa ph vs ) olcup saatte bır kaydedecek bilgisayara aktarılabılecek. ( bir kafa motoru ıle arada bır suyu sırkule edecek sıcaklık dagılsın dıye )
gibi senınde aklına gelen bırseyler varsa guzel bır devre hazırlanabılır.
Ben elimden gelenı yaparım.

Saygılar
Emre SENEREN
Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

pckatil

aslında benim için önemli olan sıcaklık değerini sabit tutturmak. Geçtiğimiz yaz sıcaklık yüzünden 16 tane damızlık balıklarım öldü hepsi aynı anda. Isıtıcı ve fan ile sıcaklığı istediğim değerde tutayım yeticek olmuşken hepsi aynı anda olsun istedim. Lisedeyken pic kodlarını öğretmişlerdi ama pratik hiç yok herşeyi unutmuşum. Önceki konuda bir proje buldum isis de bi denemesini yapıcam bakalım.

eseneren

Fan ile suyu sogutamazsın cok fazla onun ıcın yazları ısıtıcıyı cıkarmak daha guzel olur.
Ben suya salınım yapar mı yapmaz mı demedım petekden bır demır cıkarttım suya soktum kaba hesap ıle 3 derece duser dıyordum ama 7 derece dusurdu su sıcaklıgını.
200 litre malawi - 1000 litre malawi de yolda yapım asamasında

pckatil

Balıklar öldükten sonra fan takmıştım ama sürekli çalışıyodu 4 derece düşürdü. Yazın benim ev çok sıcak oluyo en üst kat olduğu için suu sıcaklığı 32 dereceyi bile buluyo. Yaz gelmeden hazırlıkları yapayım diyorum. 400litre malawi war bendede.

seferuzan

Alıntı yapılan: pckatil - 04 Ocak 2011, 19:25:00
Herkeze merhaba ismim Ercüment aklımda bi proje var ve bunu canlandırmak istiyorum. Acaba devre hakkında bana yardımcı olurmusunuz? Aklımdaki Proje şöle;

1-) Benim belirlediğim saatlerde Dış motor çalışıcak veya durucak.
2-) Isı derecesine göre Isıtıcı veya fan çalışıcak
3-) Gece 12 den sonra Florasan sönücek ama istediğim başka ışık yanacak.
4-) Lcd ekranda ısıyı ve anlık saati göstericek.

BU projem için hangi pic entegresini kullanmalıyım ve bana yol gösterebilirmisiniz. Elektronik bölümü mezunuyum ama bu konulardan bayağı uzak kaldım. Yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler...

bunun için en basitinden bir 16f628 ya da 16f84 yeter. motor gücüne göre bir röle ya da bdx 54c kullanabilirsin. ısıtıcı ve fan için sıcaklık ölçme işlemi yapmalısın bunun için ds18b20 önerirrim ama bacaklarını sudan koruyacak bir şeyler yapmalısın.bu arada ds 18b20 de termostat fonksiyonu da var işni daha da kolaylaştırabilir. fan ve ısıtıcı için de eğer düşük güçlü iseler transistörle işi bitirebilirsin olmazsa role kullan. fluoresan ve istediğin baska işık işine gelince bir role bu işi bitirir. NKK a fluoresan , NAK a da diğer ışığını bağla. saat için ds1307 ı2c arabirimli rtc işini görür. yalnız bana saat işi biraz fazlalık gibi geldi. ne yapacaksın saati akvaryumda? ille sıcaklığı göreyim diiyorsan 2 adet yedi segment ile işi görürsün. kkolay gelsin

pckatil

Saat derken saattteki amacım istediğim saatte röleri aççak kapıcak.