Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

ENC28J60 kullanımı hakkında

Başlatan tyilgin, 06 Ocak 2011, 11:58:22

tyilgin

Merhaba,

ENC28J60 ı kullanabilme çabalarıma microchip tcp/ip stackı ile devam etmeye karar verdim. (MikroC de stacksız yaptım ama ben hi-tech te çalışıyorum).

Bu nedenle yenibir proje oluşturup stack içinden aşağıdaki dosyaları proje klasörümün içine dahil ettim
enc28j60.c
enc28j60.h
delay.h
HardwareProfile.h
helpers.h
MAC.h
Stackt sk.h
GenericTypeDefs.h
ve main.c yide oluşturup içine enc28j60.c ve enc28j60.h dosyalarını include ile dahil ettim.

main.c içinde klasik main() prosedürünü de koyarak herhangi bir hata almadan derleyebildim.

ancak bu noktadan sonra hangi prosedur/fonksiyon ile devam edeceğimi bilmediğimden enc28j60.c içindeki prosecürleri tekrar incelemeye başladım ve MACInit() adlı proseduru çağırmak istedim.
main prosedürü içinde MACInıt()'i kullandığımda doğal olarak  bulamadığını söyledi. enc28j60.h içinde "extern void MACInt()" gibi tanımlandığını düşünüyordum ama olmadığını görünce hayal kırıklığına uğradım.

bu noktadan sonra nasıl yol almam gerektiği konusuda fikir verebilecek olan olursa çok sevinirim.

saygılar..

emrahmrcn

Selam, şimdiye kadar bir çok tcp stack ile çalışmalarım oldu, en sonunda kendim yazacak düzeye geldim ve yazdım, çünki stack çalışmasını tam anlamak için protokolü tam bilmek gerekiyor; belki stacki çeşitli denemelerle çalıştırabilirsiniz fakat tam hakim olmak çok önemli gelecek çalışmalar için. Kısaca stack çalışması için,
- Ethernet tarafında MAC adresinin belirtilmesi lazım.
- ARP processi çalışması lazım,
- IP processi çalışması lazım,
- TCP veya UDP processi çalışması lazım
Benim yaradılışımda bir ayrıcalık varsa o da TÜRK olmamdır. M.K ATATÜRK

tyilgin

Gelecek çalışmalar için derken, Mail göndermeyi falan düşünmüyorum (smtp vs.). Amacım sadece html kodları yollayıp get/post ile cevap okumak.
Bu işlemleri mikroC de çok rahatlıkla yapabiliyorum. Ancak Hazır kütüphane kullanmayı sevmiyorum. Epromdan tutunda ds18b20ye, lcdden tutunda rtc ye kadar 10'un üzerinde kendi kütüphanemi yazdım ve hepsi hi-tech üzerinde.

Dolayısı ile hi-tech tarafında enc28j60 hatta ethernet barındıran piclerin kontrolünü en azından html+post/get şeklinde kullanmaya çalışıyorum. atmel için yapılmış bir örnek buldum, çokta anlaşılır gibi. Şimdi oradaki kodların atmelde ne olduğuna bakıp yerlerini microchip ürününün kodunu yerleştirerek ilerlemeye çalışıyorum.

İlginiz için çok teşekkür ederim..