Enc28J60, Tcp/Ip Stack ve Hi-Tech. Bermuda üçgeni...

Başlatan tyilgin, 12 Ocak 2011, 18:44:05

tyilgin

Merhaba Arkadaşlar,

Bu üçgenin içinde artık kayboldum....

stack'ı anlayamayınca mikroC de yazdığım kodun spi ile enc'ye gönderdiği verileri takip etmek için bir donanım yapıp görüntüledim ama ondanda bir sonuç elde edemedim.
Mac ve ip adreslerinin başındaki değerlere bakarak encdeki adreslerini bulmayı hedefledim ama epey bir veri akışı var...

Koskoca microchip, stack gibi zor anlaşılır bir rutin hazırlamak yerine ( yada beraberinde ) neden mikroC gibi daha anlaşılır bir rutin geliştirmemiş anlayamıyorum...

Eski mesajlarıma bakıyorumda 1 seneden fazla zamandır aralıklıda olsa bu konudan elimi çekemiyorum.

Elinde hitech ile yazılmış, basit bir web sunucu vs. olan varsa ve paylaşabilirse çok memnun olurum...

saygılar...

RcALTIN

ismini yanlış hatırlamıyorsam "barış samancı" adlı kişinin böyle bir çalışması(TCP/IP stack) vardı, google ile biraz araştırırsanız bulabileceğinizi düşünüyorum...
KİMSEYİ ENGELLEDİĞİM YOK, ÖZEL İLETİ DEVRE DIŞI !

tyilgin

İlginize çok teşekkür ederim.

İlgili döküman, sitesinden silindiği için elde etmem hayli zor olmasına rağmen uzun arayışlarla elde ettim. Ancak orada da tcp-ip protokolü ağırlıklı anlatıldığı için stackın kullanımını net bir şekilde göremedim.

hi-tech te yapılmış bildiğiniz bir örnek varsa çok sevinirim...

RcALTIN

Bu konudaki bilgim ve ilgim 0, bir gün ilgilenmem gerekirse iyi bir kaynak olacağı için döküman arşivimde bulunsun deyip indirmiştim, içindeki pdf de stack üzeri açıklamalar ve c ile örneklemeleri (hitech sanıyorum) mevcut, belki sizin baktığınız kaynak farklı olabilir bunu da bir indirip göz atın derim...
KİMSEYİ ENGELLEDİĞİM YOK, ÖZEL İLETİ DEVRE DIŞI !

tyilgin

Maalesef bendeki dökümanda sizin paylaştığınız ile aynı.

Örneğin 16. sayfaya geldiğinde modemin dhcp sunucusundan ip adresi almış olması beklenen bir donanım var ama projeye neler dahil edilmiş ? hangi processler hangi parametrelerle çağırışmış yazmıyor ( yada ben göremiyorum  :( ),

Ayrıca "TCPIP Demo App" adlı klasörü incelemeye çalışıyorum, çok kalabalık bir klasör neyin ne olduğunu anlayamıyorum.

paylaşımınız için çok teşekkür ederim....