Pic Basic Pro 64 bit sorun...??

Başlatan EMG81, 08 Şubat 2011, 19:30:28

EMG81

Herkese selam..

64 bit bilgisayarıma micro code studio 2.3.0.0 versionunu kurdum. 64 bit uyumsuzluğu hakkında hata veriyor... Ufak bi araştırma yaptım  64 bitle ilgili genel bir sorun varmış.. MCS yu 64 bitte çalıştıran arkadaşlar Yardımlarınızı bekliyorum..

ibrsel

Aynı sebepten dolayı PROTON a geçiş yaptım..İyiki de geçmişim diyorum şimdi..Pic Basic Pro kullananlar Proton da hiç zorlanmadan programlarını yazabilirler..Help inde zaten komutlar ile ilgili örnekler mevcut..Bence sizde Protonu bir deneyin..Bu da sizin için bir vesile olmuş olur..

OG

Alıntı yapılan: ibrsel - 09 Şubat 2011, 18:18:03
Aynı sebepten dolayı PROTON a geçiş yaptım..İyiki de geçmişim diyorum şimdi..Pic Basic Pro kullananlar Proton da hiç zorlanmadan programlarını yazabilirler..Help inde zaten komutlar ile ilgili örnekler mevcut..Bence sizde Protonu bir deneyin..Bu da sizin için bir vesile olmuş olur..

Bundan başka çare yok gibi.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

EMG81

Yanıtlar için teşekkür ederim. evet proton pic basic e çok yakın dil,interface vb şeylere sahip.. geçmesi çok kolay olacak. Sizden ricam 64 bitte sorunsuz çalışan proton versiyon larını yazabilirmisiniz?

Hatta Link olursa mükemmel olur :D

EMG81

Link için çok teşekkür ederim.

Programı indirdim kurdum. kısa bi program yazdım

picpoje:
High portb.0
delayMs 200
low portb.0
delayMs 200
goto picproje

ve "missing security key" hatası aldım... bu hata neden oluşur ?

Maxim

birde bunu deneyin
http://www.4shared.com/file/URgMPcFL/ProtonIDE3506_ISIS772.html
pass:sonsivri
içinde proteus 7.7 de var, ilk başta seçenek olması lazım,olmadı ikisinide kurun gitsin .

burada açıklamalar var
https://www.picproje.org/index.php/topic,26490.30.html

Mucit23

Alıntı yapılan: EMG81 - 12 Şubat 2011, 01:07:03
Link için çok teşekkür ederim.

Programı indirdim kurdum. kısa bi program yazdım

picpoje:
High portb.0
delayMs 200
low portb.0
delayMs 200
goto picproje

ve "missing security key" hatası aldım... bu hata neden oluşur ?

Crack ve patch'ı düzgün yapamamışsın ondan dolayı bu hatayı veriyor.Kurulumu anlatmıştım herhalde dosya içerisinde  kurulum yazan bi not vardı. Maxim hocamız vermiş birde onu dene

EMG81

Evet "mucit23". Sizin verdiğiniz linkteki protonu çalıştırmayı başardım. şuan compile ediyor fakat farklı pic ler le çalışamıyorum.

programın başına ;

@Device 16f628A

yazıyorum hata veriyor. Pic tanımlamayınca 16F84 için compile ediyor.

Maxim

Alıntı yapılan: EMG81 - 12 Şubat 2011, 19:36:01
Evet "mucit23". Sizin verdiğiniz linkteki protonu çalıştırmayı başardım. şuan compile ediyor fakat farklı pic ler le çalışamıyorum.

programın başına ;

@Device 16f628A

yazıyorum hata veriyor. Pic tanımlamayınca 16F84 için compile ediyor.

Device 16F628A

"@ kullanmıyoruz "

EMG81

evet oldu çok teşekkür ederim herkese yalnız 628 ile daha ilk programımı yazamadan "USB key not found" hatası vermeye başladı. bu nedir ?

Ankaralı

Derleyicden çık yeniden aç düzelir.
@ NEXYS2

EMG81

olmadı. Bu yine lisansla ilgili bir sıkıntı gibi duruyor ama device olayını çözdükten 5-10 dk sonra oluştu bu sorun.

Maxim

Alıntı yapılan: EMG81 - 12 Şubat 2011, 20:05:00
evet oldu çok teşekkür ederim herkese yalnız 628 ile daha ilk programımı yazamadan "USB key not found" hatası vermeye başladı. bu nedir ?

50 ayrı yere, aynı mesajı atmayın

TAM OLARAK, hangi versiyon protonu hangi işletim sistemine yüklüyorsun ?
ya işletim sisteminde bir sorun var yada hatalı yükleme falan yapıyorsun

ŞU ÇOK NET : bizde nasıl çalışıyor ?
bende 3 farklı version proton yüklü hepside ÇATIR ÇATIR çalışmaktadır.

EMG81

Kızmayın. Yeni pc aldım. 2-3 gündür heba olmuş durumdayım. İşlerim durdu bu yüzden...

Kullandığım işletim sistemi ;

Win7 64 bit

Program ;
2.0.0.7
Loader version;
2.0.0.4
Compiler version;
3.5.0.4

Not: Forumda protonla ilgili birçok yere girip çıktım. Birçok version denedim. Son kurmuş olduğum version budur. Hepsinde aynı hata "Usb Key not found"...

İşletim sistemim Pc ile gelen orjinal işletim sistemidir. Hatalı yüklemeye gelince; Setup ını çalıştırıyorum. x86 program files a kuruyorum sonra PDS nin içine sizin verdiğiniz crack i kopyalıyorum, var olanlar değişsinmi diyor? evet diyorum... Hatalımı yapıyorum ?