Pic ile direkt röle testi başarılı..

Başlatan My75, 03 Mart 2011, 19:25:45

subram

hocam sizin yaptığınıza benzer şeyeler bende yaptım. ufak farkla. ben röleyi transistör ile sürdüm ama ne diyot ne de kondansatör  hiç bişey yok röle beslemsinde. devre sorunsuz. çalışıyor.  devreyi kenara kaldırdım. aradan 2 ay geçti birine gösterecem devreyi başka bir yere götürdüm. adaptörü şebekeye taktım röle deli gibi...  anlamadım.. eve geldim devre çalışıyor..  sonra jeton düştü. diyot ve kondasatör bağaldım röle uçlarıan aynı yere götürdüm sorunsuz çalıştı..

Belki bilirsiniz. ben sadece duydum; kritik tasarım denen bir olay var.. sizin ki  böyle birşey. her zaman her yerde çalışır mı kesin değil. ayrıca smd de kalibrasyon ile uğraştım dediniz bunu biraz açarsanız daha iyi olur. aynı eleman smd olunca sorun çıkarmaması lazım. küçük tasarımlar bu yüzden hep smddir. bende kısa bir süre smd ile çalıştım ama böyle bir sorun yoktu!
http://www.elektronark.org  Türkiyede Elektronik Kültürünü Değiştirmeye Geliyoruz

fatihkuzucu

Çok güzel olmuş bu şekilde üretime alın.
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...

kudretuzuner

Merhaba
"Ticari bir uygulama olacak,microchip port başına 25ma vermiş"yazmışsınız.
25ma veren bir porta 25ma ve üstü akım çekecek eleman bağlanmaz.Kolay gelsin.
Amatör

X-Fi

bırakın herşeyi o rolelerin 3 ü açık iken manyetiği bile pice zarar başdan çizin smd kullanın pic'i ters köşeye çekin transistör ile sürün daha başarılı bir iş olur yarım gün uğraşırsınız çizimi için ama adetli bastırcağınız kartların hayrını görürsünüz. smd de tek layer bile çizebilirsiniz masrafınız azalır.
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

My75

#19
Arkadaşlar aslında hepinize katılıyorum,ben hiç bir zaman transistörsüz röle sürmedim aksine her zaman Bc337 kullanırımki sorun olmasın.Bilmiyorum test edince olabilir gibi geldi,şu an hala çalışmakta ama bu kadar cevaptan sonra vazgeçtim.Daha önce 16F676 ve 16F630 kullandım ve bir daha kullanmamaya tövbe ettim,bundan sonra 12F675 hariç kalibrasyonlu entegreye bulaşmam.

Smd yapmamamın sebebleri;

Röle,konnektör ve 2 adet sil kablonun sonradan takılması ekstra işçilik.Normalde kabloyu pota esnasında takabiliyoruz.
Smd kondansatörlere güvenemiyorum,hatta bir smd üretici  dip kullan dedi hem daha ucuz hem daha uzun ömürlü.Buda ekstra işçilik.
Icsp programlama için konnektör girişi yer kaplıyor.
Röleyi smd kullansam daha fazla yer kaplıyor.Kondansatörlerde aynı şekil.
Smd üretim en az 1000 adet basılması gerekiyor,ne olacağı belli olmayan bir projeye yatırım yapmaya çekiniyorum.

Aşağıda gördüğünüz bir önceki çizimim ve şuan üretimde olan,burdaki tek hata transistörleri yer kazanmak için to92-50 kullanmam oldu.Allah için emprimeleri çinde yaptırdım ve adamlar mükemmel yapıyorlar bu işi,transistörler arası boşluk neredeyse 0.2mm.Pcb de sorun yok,sorun potadan çıkarken kısa devre oluyorlar ve çok iyi bir temizlik yapmazsak empedans kaynaklı dünya sorun yaşadım.Şuan 1000 adet kullandım 2000 adet pcb yi çöpe atacağım.

Cevaplar için teşekkür ederim...

[IMG]http://img101.imageshack.us/img101/9859/78457855.jpg[/img]

Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...

since1990

Arkadaşlar Transistör yerine ULN serisi bir entegre çoook daha mantıklı değilmi?
Eksisi var da ben bilmiyorsam öğrenmek isterim?
"Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Türk gençliği, gayeye, idealizme durmadan ve yorulmadan yürüyecektir. Bütün ümidim gençliktedir." Mustafa Kemal Atatürk

My75

Transistörleri ekledim,işimizi sağlama bağlayalımda 3mm. daha büyüsün sorun değil.Herkese teşekkürler,konu kapanmıştır..

Bu arada ULN zaten bir transistör dizisidir,tek avantajı pcb ' de az yer kaplaması ve hali hazırda clamp diyotlarının bulunmasıdır..Ama 2 veya 3 röle süreceksen kullanmak mantıksız..

[IMG]http://img838.imageshack.us/img838/4772/51577994.jpg[/img]

Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...