2x16 LCD Ekranın sağlamlık kontrolü nasıl yapılır.

Başlatan sürücü1047, 26 Mart 2011, 20:30:34

Maxim

Alıntı yapılan: devkartal - 14 Nisan 2011, 01:38:51
arkadaşım ,
konuların uzaması  izinemi tabi? yoksa  bu işlere senmi karar veriyorsun?  burası sorun ve bilginin paylaşılacağı bir yer ben derdimi anlatım 
bir arkadaşta bana lutfedim cevap verdi sana ne oldu onu ben anlamadım?
sen olaya neden dahil oluyorsun? sana sorulmuş bir soru yok ustune alıyorsan benim sorumu? cevap verir yada kısa keser hiç bir şey yazmasın
konu da kapanır.

payşamayacağın hiç bir seye mudahil olma

ilgili arkadaşıma duyurulur

sorularına cevap vereyim istersen ?

evet bazı şeyler izne tabi
evet bu gibi şeylere ben ve diğer moderatör arkadaşlar karar veriyor
burası sorunların paylaşım yeridir doğru ama senin için sorun olan şey geride kalan 1500 kişi için sorun değil
her olaya dahil olurum çünkü ben moderatörüm anladınmı ? burada yapılan her anlamsız ve boş işler sıkıntı yaratır.
tekrar yazayım ben her şeye dahil olurum her şeye karışırım, özellikle senin gibi anlamsız şeylere vakit harcayanlarada dahil olurum

biz diyoruz millet kameralı uçak yapıp görüntüyü canlı olarak internette yayınlıyor,
sen 2 haftadır bir tane 2x16 lcd çalıştırmaya uğraşıyorsun
12 volt veriyorsun (olabilir), 2 haftada acaba bu bozulmuşmudur?? yok nasıl test ederiz falan filan, uzuyorda uzuyor

bir ara, breadboard kablosu büyük bir sıkıntıydı forumlarda, vay anasını
dünyanın en büyük sorunu oydu, breadboard için kablo
bazıları işi gücü bırakmış sadece o inanılmaz büyük sıkıntı yaratan breadboard kablosu için çözüm arıyordu kendi çapında.
seninkide ona benziyor.

bak tekrar yazıyorum
devreni yap -- lcd yi tak -- oldumu çalıştımı ? bitti...
12 voltmu verdin? ... unut onu . sil onu artık kafandan. vakit harcama

erhanmete

bir arlar bir mühendisim vardı. bana bir gün heyecanlı heyecanlı  grafik lcdnin portlarına gerilim uygulayarak ekrana birşeyler
yazdıramadığını bütün portları falan denediğini anlattı. bir saat kadar sonra hesabı kesildi ne olduğunu bile anlayamadan gitti :)

t2

RGB led kontrol devresinde  12f629 kullandık üzerini kazımıştık. Cihazı sattığımız firmadaki arge uzmanı bir arkadaş  arayıp 555 midir? diye sormuştu ;D  keşke 741, veya lm358 de olabilir deseydim.

yolcu27

aynı hatayı bende yaptım şuan lcd ekrana bağlı pic li bir devreme 12v verdim yanlıslıkla ama pic ne hikmetse bozulmamıs baska birdevrede denedim led yakıp söndürme için skıntısız calıstı.

ama lcd ekranım daha yeniydi ekranda sağ tarafta saçma sapan şeyler çıkmakta. kesin bozulmuştur diye tahmin ediyorum. anlayamadığım olay neden pic bozulmadı?