Kumanda Devresi Kontrol Sitemi

Başlatan hellcoder, 02 Mayıs 2011, 10:59:37

hellcoder

Arkadaşlar öncelikle Günaydın,

Benim toplam 16 kontrol kutum var ve bu kutuların arasında mesafe 20 metre şimdi ben bu devre için ( Tek Kutuya) 4 röleli RF kumanda devresi takıyorum.Tek kumanda ile 16 kutuya komut vermek istiyorum nasıl yapabilirim.Hatta tek kumanda devresini tetikleyince diğerlerininde tetiklenmesini istiyorum nasıl yapabilirim?

ete

Kısa ve öz açıkamışsın. Ama yinde tam anlaşılmıyor. Ortamda bir tane verici ve 16 tane alıcımı olacak acaba?
4 adet röleden bahsediliyor. Bu her kutuya 4 farklı sinyal verip 4 adet röleden birisi mi aktif edilecektir . Bunlar işin detayları ama klasik senin kafandakileri başkalarıda biliyordur manığı ile açıklamışsın ama ne yazıkkı kafandakileri biz bilmiyoruz.

Ben yinede bazı bilgiler vereyim.  Bu bilgileri elinde 1 adet verici ve üzerinde 4 buton ve alıcılarda 4 adet röle olduğunu ve her verici butonunun alıcılardaki bir röleyi çalıştırdığını varsayarak vereceğim.

birinci yöntemde klasik PT2262 ile yapılmış vericinin verdiği sinyalleri kutularda olacak PT2272 ile alarak bu röleleri çalıştırmak olur.
İkinci yöntemde yine verici sinyalleri PT2262 ile verir ama kutulara birer pic takarak akıllı bir alıcı tasarlarsın ve alıcı gelen kodun şifrelerini çözerek (PT2272 gib çalışarak) istenilen röleyi çalıştırır. Bu bir ticari sistem konusudur ve bunu ben yapıp çalıştırdığımı belirtmek isterim.

Üçüncü yöntemde bir seri haberleşme sistemi kurarsın. Her bir buton farklı bir verinin yollanmasına sebebp olur. ALıcıların hepsi aynı veriyi alır ve gelen veriye göre ilgili röleyi çalıştırır.

Detay verirsen yada yöntemlerle ilgili detay istersen burada belirtirsin veririm.

Ete

Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com