PIC devrede çalışmıyor

Başlatan hamzax, 03 Temmuz 2011, 00:02:37

hamzax

Merhaba,
  PIC16F877A ile mini sumo robot yapmaya çalışıyorum ancak simulatorde çalıştırabildiğim yazılım devrede çalışmıyor.En basitinden aşağıdaki kod:
#include <pic/pic16f877a.h>
unsigned int at 0x2007  __CONFIG = _RC_OSC&_WDT_OFF&_LVP_OFF&_CP_OFF&_PWRTE_OFF&_DEBUG_OFF&_CPD_OFF&_BODEN_OFF;
void main(void)
{
    TRISB=0x00;
    RB0=1;
    RB1=1;
    RB2=1;
    RB3=1;
    RB4=1;
    RB5=1;
    RB6=1;
    RB7=1;
}

Devrede 1 nolu bacağa 10k direnç ile +5V,Vss bacaklarına -5V,Vdd bacaklarına +5V veriyorum.Vdd ve Vss arasına 100nf kondansator bağladım. Programı pice yazdırıp devreye takıyorum.Ve b protundaki bacakların sırasıyla potansiyel farkını ölçüyorum ve hepsi 0 çıkıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay Gelsin

erpay

Vss'ye -5V vermekle ne demek istediğini  anlayamadım orayı groundlaman lazım belki de grounda bağlamışsındır da buraya yanlış yazmış olabilirsin. Pic'e kristal ve mercimek kondansatörler bağladın demi onlar olmadan çalışmaz. Bunların hepsini yaptıysan başka şeyler düşünelim.

hamzax

PWRTE ON yapmak gerekiyormuş.Sorun Çözüldü.

Maxim

Alıntı yapılan: hamzax - 08 Temmuz 2011, 16:54:47

siz onun ne işe yaradığını biliyormusunuz?
bence sorun falan çözülmedi

picker

Alıntı yapılan: Maxim - 08 Temmuz 2011, 17:45:11

siz onun ne işe yaradığını biliyormusunuz?
bence sorun falan çözülmedi
Aynen katılıyorum. Çözülmüş bir sorun yok ortada. Problemin switch ayarları veya Interrupt ayarlarında olduğu açık.
Ama neyi niye yaptığımızı da bilmek gerek...

RcALTIN

yamulmuyorsam "power up timer"ı aktifleştirmek, pic'i yaklaşık 70ms gibi bir gecikme ile başlatma işine yarıyor. Maxim hocanın dediği gibi sorunun çözümü pek buradaymış gibi gelmedi bana da...

gerçekten çözümü bununla ilişkilendirmek için pic açılır açılmaz external eepromdan bilgi okumaya çalışır, fakat eeprom 70ms den önce kendine gelemiyorsa pic donar kalır, ancak bu senaryoyla pwrt açılarak sorunun çözelmüş olması mantıklı olabilir ki paylaştığınız kodlarda benzer olaylara zemin hazırlayabilecek bir bölüm göremedim. buraya farklı ekleyip kendiniz farklı birşeyler deniyorsanız olay başka. (bu arada sadece cevabınıza göre mantık yürütüyorum, eeprom geç kalınca hep böyle olur demek değildir bu. şimdi birileri atlayıp ayar vermesin durduk yere.)
KİMSEYİ ENGELLEDİĞİM YOK, ÖZEL İLETİ DEVRE DIŞI !

tyildizak

Alıntı yapılan: hamzax - 03 Temmuz 2011, 00:02:37

__CONFIG = _RC_OSC&_WDT_OFF&_LVP_OFF&_CP_OFF&_PWRTE_OFF&_DEBUG_OFF&_CPD_OFF&_BODEN_OFF;
}

Rc osilatör mü kullanıyorsunuz?