STM32F407 Cortex M4 şamataları

Başlatan bunalmis, 16 Ekim 2011, 17:14:50

fryrmnd

bunalmış hocam.
GPIOx_OSPEEDR resette sadece B portu için 0x0000 00C0 diğerleri için 0x0000 0000 değerinde.
siz tüm bitleri set ediyorsunuz. 16 bitlik port için her bir bitin 4 farklı alabileceği değerden 11=100MHz i seçiyorsunuz. 30pf da diyor tabiii. bu kristal ile 30pf kullanıldığında anlamına mı geliyor.

System clock (SYSCLK) selection

After a system reset, the HSI oscillator is selected as the system clock. When a clock source
                                   is used directly or through PLL as the system clock, it is not possible to stop it.

sistem 16MHz Rc osilatör ile çalışıyor.

RCC-CFRG reset değeri 0x0000 0000 ile çalışacağıncan AHB ve APB ler için presecale yok. Hepsi 16MHz de çalışır.

PORTlarda AHB den çalıştığına göre onlarda 16MHz de olmazmı.

GPIOD->OSPEEDR= 0xFFFFFFFF bunu yapmanın bir anlamı varmı?

zabun92

[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/2840/adszbnv.jpg[/img]
yüklerken burada kilitleniyor yanıt vermiyor iki tane pc var ikisinde de kilitleniyor sebebi ne olabilir?
elektronik 10'a ayrılır; 01. analog 10. dijital  :))

mozkan87

İndirdiğiniz dosyanın md5'i aşağıdaki ile aynı mı?

MD5 = 85b75d91d6c30cd29e946c630a173440

zabun92

Alıntı yapılan: mozkan87 - 24 Aralık 2011, 13:01:15
İndirdiğiniz dosyanın md5'i aşağıdaki ile aynı mı?

MD5 = 85b75d91d6c30cd29e946c630a173440

MD5 ne, Nereden bakıyoruz

mozkan87

MD5 genellikle büyük boyutlu dosyalarda doğrulama amaçlı kullanılan bir hash yöntemidir yani kısaca her dosyaya özgü bir kod diyebiliriz. Hashtab diye bir eklenti var ücretsiz. Daha sonra dosyanın üzerinde özellikler deyince dosya hashleri sekemsinden bakabilirsiniz. Kolay gelsin.

MC_Skywalker

4.23 versiyonu indirip kurar iken bu sorun ile karşılaşanlar, tekrar indirsin.
Bende benzeri durum ile karşılaştım.

mozkan87

Az önce indirdim kurdum ve ilçladım sorun yok eski ilaç sorunsuz çalışıyor.

zabun92

Alıntı yapılan: MC_Skywalker - 24 Aralık 2011, 13:23:06
4.23 versiyonu indirip kurar iken bu sorun ile karşılaşanlar, tekrar indirsin.
Bende benzeri durum ile karşılaştım.

sağolun hocam şimdi indiriyorum

mcan

Keil in hazir prototiplerinde c dosyalarini grup icine atip bir sekilde projeye dahil ediyorlar #include kullanmadan , nasil yapiliyor anlayamadim hala, grup yaypip icine c dosyasi atarsam onlarida ana dosya gibi derlemeye kalkiyor tabi bir suru problem cikiyor. Ancak kendi template sinde hic bir problem yok.

Olayı uzun bir zamandan sonra çözebilidim.Keilde grup içine eklediğimiz .c uzantılı dosyalar include demesek bile derleniyor. .h uzantılı dosyalarda .c uzantılı dosyalardan kullanacağımız fonksiyonların prototiplerini bildiriyoruz.
Ayrıca önemli bir nokta ve benim takıldığım nokta  .c dosyalarında bazı h dosyaları yeniden çağırılıyor örnek stm32f10x.h gibi ve bu .h dosyalarında bazı şeyleri belirlemiş olmanız gerekiyor mesela STM32F10X_LD_VL tanımı gibi.Bu tanımı #define STM32F10X_LD_VL şeklinde main.c de yaparsanız özellikle st nin hazır kütüphanelerini kullanırken problem çıkıyor.Çünki main.c ayrı derleniyor , diğer .c dosyaları ayrı derleniyor. Ve diğer .c uzantılı dosyalar derlenirken sizden STM32F10X_LD_VL gibi bir tanımı yapmadığınızı söyleyip tanım istiyor ve program derlenmiyor....Çözüm target options a tıklayıp c/c++ lanında bu genel preprocessor leri tanımlamak....Bayadır anlayamıyordum sonunda çözdüm.

ilhan_mkp

ben bir defa indirdim kurdum indirdiğim gün hevesle kod derledim debug yaptım.

ertesi gün keil hata verdi.

kaldırıp yeniden kurayım dedim zabun92nin sorunu bendede oldu

yeniden indirdim yine aynı.

:'(

zabun92

ilhan_mkp

Alıntı yapılan: zabun92 - 24 Aralık 2011, 23:23:01
daha başlamadan çuvalladık :)

üstat hiç sorma hevesim gursağımda kaldı resmen

maddi darboğazdan bir kurtulursam bu pcye çekiçle dalacam o kadar olur

allahtan bascomavr yi çalıştırıyor. onunla iyi kötü bişiler yapıyorum. çok fazla pratik yapmaya ihtiyacım var.

forumda kodlar havada uçuşuyor ben kaz gibi bakıyorum :'(

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

ilhan_mkp

çalışmıyor hocam hatta hata mesajına burada paylaşmıştım konularda çok mesaj var kayboldu gitti.

yeniden kurayım dedim kurulum esnasında zabun92 nin yaşadığı sorunu yaşıyorum

1 şubata kadar bu keil sorunu aşamazsam kitimi iş yerimden kiti heba etmeyecek birine bagışlamayı düşünüyorum.

z

Bir ara arkadaslar sorun yasamis bunun uzerine birileri kurulum dosyasini bir yerlere yuklemisti. Bir de ordan indirmek lazim. Neresi hatirlamiyorum.

Virus tarayici vs varsa belki gecici olarak devre disi birakmak ise yarayabilir.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com