Uydu takibi motor önerisi

Başlatan dyonizos, 20 Ekim 2011, 08:25:46

dyonizos

Selamlar arkadaşlar,
uydu takibi ile ilgili olarak seri porttan veri alma olayımı zorda olsa çözdüm aslında çokta kolaymış :)
SerIn pin, 84,2000, MAIN,[Wait("AZ"), Dec Azimuth] yazınca ggeliyormus.

sımdı sizlerden fikir rica ediyorum.
Buradan gelen azimuth ve elevator degerlerine gore ıkı motora yon vermem lazım. Burada step motormu kullanmam ıyı olur yoksa encoderli dc motormu? encoderlı dc motor olursa nasıl bır encoder kullanmalıyım. Rc servo dusundum ancak onlarda tam tur donmuyor. 

diger soru :  bu degerlerden azimuth degerı 360 dereceyı gosterdıkten sonra tekrar 0 dan baslıyor derece olarak. motor 358-359-360 seklınde ılerlerken 0 degerı aldıgında tekrar tam bır tur gerıye donmeden donusune devam etmesını nasıl saglayabılırım?

Mucit23

Eğer çanak anteni hareket ettiricekseniz bu iş yapılmış özel motorları var. Hidolik liftlere benziyor. Sadece motorlu. Sanırım içerisinde konum belirleme sistemi ve sınır swıtchleri vardır.  Bunları inceledinizmi?

dyonizos

Ben telsiz anteni için yapmayı düşünüyorum. Kullandığım programlardan seri port üzerinden yatay ve dikey de vermem gereken açı değerlerini okuyabiliyorum. Bu değerlere göre yatayda ve dikeyde anteni hareket ettirmem gerekiyor. Uydu antenleri için olan sistemler sanırım sadece belli uydular için ve tanımlanmış sistemler. Benim yapmak istediğim daha çok kamera mountlarında bulunan Pan-Tilt sistemine benziyor aslında.