Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

LCD yazma ve print süresi

Başlatan Hattusa, 06 Kasım 2011, 23:51:08

Hattusa

s.a.
arkadaşlar bir devre üzerinde yaptığım çalışma esnasında dikkatimi çeken bir konu var, devrede kullandığım LCD ye yazı yazdırdığım zaman bu yaznının print süresi çok uzun, mS veya uS un önem arzettiği zamanlarda bu süreyi kısaltmanın veya başka bir çözümü varmıdır?
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

MILKBOY

bi ara saat yapmıştım lcd ekran kullanmıştım :D

delay süresini 1000 yaptığım zaman 1 saatte yaklaşık 3-4 dakka geri kalıyodu. eğer süreli işlemler yapıyorsan LCD yazma süresini hesaplayabilirsin.

eğer çok sayıda işlem yapıyorsan belli aralıklar ile lcd ye yazdırarak hız kazanabilirsin.

Hattusa

Alıntı yapılan: MILKBOY - 07 Kasım 2011, 00:06:01
bi ara saat yapmıştım lcd ekran kullanmıştım :D

delay süresini 1000 yaptığım zaman 1 saatte yaklaşık 3-4 dakka geri kalıyodu. eğer süreli işlemler yapıyorsan LCD yazma süresini hesaplayabilirsin.

eğer çok sayıda işlem yapıyorsan belli aralıklar ile lcd ye yazdırarak hız kazanabilirsin.

lcd yazma süremi hesaplayabiliyorum. yani bir pini çıkış olarak işaretledikten sonra print komutundan hemen önce pini açıyorum printten sonra kapatıyorum, skopla süreye bakıyorum. süre uzun  ;D

çok sayıda işlem yapıyorum usta ana döngüde işlem çok, belli aralıklar derken teknik için bir örnek verebilirmisiniz? akşam akşam kafa durdu da, sanırım sağlıklı düşünemiyorum. :D
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

MILKBOY

mesela adc den analog değer alıyosun. normalde 18f serisi ile saniyede 20000 kere alabilirsin (daha önce denemeiştim) ama saniyede 20000 kere ekrana yazdıramazsın zaten yazdırsan da okuyamazsın bu yüzden ya lcd kullanmamak lazım. ya da saniyede 1 değerleri göstermen lazım.

ErsinErce

LCD de 8 bitlik data yolu kullanabilirsin ya da işlemcini daha hızlı seçerek print harici işlemleri hızlandırabilirsin