kaliteli 32768 khz kristal bilen ?

Başlatan emrah, 11 Kasım 2011, 11:44:44

emrah

bilgiler için teşekkürler fakat soruma cevap yazan olmamış.  osilatörlü kristalin baglantısı hakkında bilgisi olan yokmu ?

YK44

Kusura bakma arkadaşım siteye girmemiştim görmemişim sorunu
Bağlantısı o verdiğim linkteki osilatörlü kristal için: üzerinde bir nokta işareti var o ayağı boş bırak tam karşısına 2.5 ile 5 volt arası verebilirsin gövde ile kısa devre olan uç eksi sana kaldı 1 adet uç oda çıkış ucu onuda ds 1302 nin 2 numaralı ayağına direk bağla.Bu kadar iyi çalışmalar..

emrah

ds 1302 için krıstal girişi 2 adet . x1 ve x2  ds1302 de bos kalan diger kristal girişli nereye ?

YK44

DS 1302 nin 2 numaralı ayağına tak diğeri boşta kalacak..

emrah

YK44

since1990

Alıntı yapılan: Klein - 21 Kasım 2011, 15:06:31
Bir deneme kitinden böyle bir kristal çıkabileceğini , hatta böyle bir kristalin var olabileceğini sanmıyorum. Varsa bile muhtemelen bir kutu içerisinde ve sıcaklığı sabitleyen bir ısıtıcı soğutucu düzenekle birliktedir. Ve emin ol çok pahalıdır.  "Extreme accuracy" diye satılan kendi içerisinde kristali olan çiplerin kayması yaklaşık yılda 2 dakika kadar.

Eğer hocanız dalga geçmediyse ,  bu kristal için deneme kiti heba edebilirim.

Hocamız çok kaliteli bir insan. oda şaşırmış :D Hatta zaten bakarsanız msp430 un deneme kitinin üzerindeki msp430f1612 işlemciside 12$ falan galiba ama deneme seti 4.30$. Yani Kristalde özel seçilmiş olabilir. ;)
"Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Türk gençliği, gayeye, idealizme durmadan ve yorulmadan yürüyecektir. Bütün ümidim gençliktedir." Mustafa Kemal Atatürk