AN 899 kodları mplabda hata veriyor

Başlatan elbinaz, 08 Aralık 2011, 11:11:55

elbinaz

Selamlar.AN 899 kodları mplabda hata veriyor.(kapalı ve açık çevrim) Acaba alt dosyalarımı ayrıca atmam gerekiyor   veya başka eksik şeyler mi var?Konuyu çözemedim bu konuda bilgisi olan var mı ?İyi çalışmalar .

Erol YILMAZ

Hangi derleyiciyi kurdun derlemek için ?

elbinaz

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Kusura bakmayın geç cevap verdim.Derleyici olarak mplab ide v 7.21 kullanıyorum.Sorunu yanlış söyledim özür dilerim.Sorun şu ; an899 veya an 900 dan birini 18f4431 ile çalıştırmak istiyorum.(İkisinin de devresi aynı çünkü) AN deki 18f4431 kısmını (18f2431 kısmı da  var ) sadece kurup programı (BLDC_closecod.hex ) atıyorum pic çalışmıyor/pwm üretmiyor.Acaba data inc dosyası ile ilgili bişeymi yoksa diğer alt programları mı bir dosya yada program içine atacam ne yapacağımı bilemiyorum.İsis'te de devreyi kuruyorum  durum aynı.AN900 de ise mplab ile 3imvfcloseloop.asm yi hex e dönüştürmek istiyorum hata veriyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu?Selamlar.

justice_for_all

hocam mplap ide bir derleyici degildir derleyicinin calısmasını saglayan bi arac ilk once microchip c18 derleyicini indirip kurun
Deneyip de başaramayanları değil, yalnızca denemeye bile kalkışmayanları yargıla.   Gökhan Arslanbay

elbinaz

Teşekkür ederim Justice...Hemen dediğini yapıyorum.Selamlar.

elbinaz

Ayrıca onu nasıl kullanacağım?Şimdiden teşekkür ederim.

elbinaz

Şu anda mplabc18_v3.40evalexe yi indiriyorum.Acaba doğru programmı.Çok soru sorarsam kusura bakmayın.Pic te yeniyim.

elbinaz

AN900 deki 3imvfclosedloop asmdosyasını çeviriyorum.Ama hata veriyor.Hex dosyasını halen daha oluşturamadım, ayrıca AN899 daki  hex ile pic halen çalışmıyor.Nerede hata var acaba?Teşekkürler  selamlar.

justice_for_all

dogru kurun ve projeyi tekrar acin simdi bende acicam o projeyi.ayrica mplab programinizda baya bi eski onuda yenileyin lutfen microchipin sitesinden.

an899 a baktimda orda olusturulmus bi proje yok bence internette arastirin mplab proje olusturma diye yok ugrasamam dersen an900 da hazir olusturulmus proje var uzantisi mcp olan dosyaya tikla.daha sonra mplabda build die bi secenek var onla derleyebilirsiniz.
Deneyip de başaramayanları değil, yalnızca denemeye bile kalkışmayanları yargıla.   Gökhan Arslanbay

elbinaz

Tekrar teşekkür ederim ilginize niye uğraşamam diyeyim. Hemen deniyorum .Selamlar.

elbinaz

Hex e çevirdim eski program olması sorun çıkarır mı bilmiyorum ?Çok  teşekkür ederim ilginize.özellikle  de garslanbay  size.

elbinaz

Hex in oluşturulması tamam sayenizde.Şimdiki sorun Pİc PRog Deka V5 kartıyla pice program atmaya çalışıyorum.MicroPic pro26  programlandı diyor ama pic i çalıştırınca çıkış yok  olduğunu görüyorum.Yani program atamıyorum.Çok uğraştırdığım için özür dilerim.Selamlar.

elbinaz

Devrenin resmini yükleyecektim ama nasıldı?

elbinaz

Devre AN900 deki page15 te var.Sadece pic ve besleme olacak.Şimdi sıkıntı programı pic18 e atamıyorum.Kart altaşın deka v5 kartı.

justice_for_all

simdi hocam o karti bilmiyorum kartin uzerinde kendi programlayicisi varmi acaba ? yoksa bootloader ile filan mi calisiyor?