pic-rf - rgb animasyon ?

Başlatan mir_as82, 14 Aralık 2011, 09:22:07

mir_as82

Arkadaşlar pic ile rf rgb animasyon devresi yapmak istiyorum Bunun ile ilgili elinde örnek proje olan arkadaşlar var mı acaba?

Kabil ATICI

Önce tek bir devrede rgb led sürmeyi  rengini değiştirmeyi dene.
sonra bunu 2 veya üstü rs232 bağlantılı veya rs485 bağlantı  devre üzerinden  bir ana işlemci (veya bilgisayar) üzerinden kontrol ederek sistem oluştur. ve bunları birbirlerinden bağımsız olarak renkleri değiştirmeyi dene. Yan önce kablo bağlantılı yap) hatta aynı işlemci üzerinden birkaç tane rgb ledi kontroll et.

ondan sonra kablosuz bağlantılı sisteme geçersin!

önce emekle sonra yürü sonra da koşarsın istersen!.

kolay gelsin.
ambar7

mir_as82

hocam ben pic li kısmını yazdım. Ama Rf ile ilgili hiç bir uygulama yapmadım.

RF alıcı ve vericiyi nasıl kullanmam gerektiği ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Benim amacım en uygun ve ekonomik bir şekilde RF ile rgb aninasyon nasıl yaparım?

Elinizde örnek uygulama mevcut mu ?

LukeSkywalker


Kabil ATICI

küçük ve ucuz alıcı vericiler var ama iletişim hizları  çok düşük. seri iletişim ile bağlantı yapabilirsin. iletişim hızı 2400 hatta 1200 kadar düşürmğen gerkebilir. Bu ürünlerin biraz daha kaliteli olanları daha yüksek hızlarda çalışabiliyor.
ambar7

mir_as82

Peki hocam uygulama sırasında en çok sorun olabilecek şey ne olabilir? Yada uzun süre çalışmada bu devrelerde sorun çıkma olasılığı var mıdır?

Kabil ATICI

Mümkün. Örneğin değerini kaybeden bir kondansatör yüzünden alıcı verici frekans kayması, besleme yüzünden doğabilecek sorunlar, elektromanyetik kirlilik sonucu iletişim sorunları, bu sistemi dış ortamda ise zaten herşey olabilir. Alıcı ve vericilerin kalitesi bile etkileyebilir. Isı farklılıklarından dolayı lehim çürümesi.  Zamanla kabloların yıpranması, led'lerin bozulması vs...
ambar7

mir_as82

peki ben pt 2262 kullanmak istersem.

12 bit adresleme yapılabiliyor (6 sı sadece adresleme biti, 6 sı adresleme yada data biti). Aynı zamanda 6 bit data gönderilebiliyor. Ben 12 bit adreslemeyi ve 6 bit data gönderme olayını aynı zamanda yapabilir miyim? yada 6 bit  data göndereceksem maximum 6 bite kadar mı adresleme yapabilirim?

Kataloğu inceledim 6 bit sadece adreslemeye ait, diğer 6 bit ise hem adresleme için kullanılabiliyor hemde data gönderme için kullanılabiliyor. 2 bit data göndereceksem elimde adresleme için 10 bit mi kalır? yoksa 12 bit adresleme yapabilirim aynı zamanda 6 bit veride gönderebilirim mi demek?

Kabil ATICI

pt 2262-pt2272 (kodlayıcı ve kod çözücü) çiftini kullanarak yapmayı planlıyorsun veri kağıtlarına dikkatle bakarsak  veri adres hatlarını birbirinden ayıracak bir seçme bacağı yok. Yani ya adres ya veri. bu birazda alıcı tarafına bağlı artık. 6 bit adres 6 bit veri.
ambar7

mir_as82


hazad

bende daha önce 3 defa alıcı verici devresi yaptım. 2 tanesini udeanın ürünlerini kullandım ve birde başka bir markanın adı ney hatırlamıyorum suanda. 433MHZ bandında çalışıyorlar. Çok ciddi sorunlarla karşılaştım. CRC hata denetleme yada kendim bir veri doğrulama kodu geliştirdim ancak ne kadar uğraştıysamda veri doğru aktarım oranı oldukça düşük ama anahtarlama için kullanılabilir ben yine de kritik uygulamalar için uygun bulmuyorum. çok parazit alıyor.

Ancak bu sizin yazdıgınız entegreyi ilk defa duyuyorum. datasheet ini inceledim. RF uygulamalardan bahsediyor. ancak data ve adresleme yapıyor. decode ve encode işlemi gibi. Bunun RF üzerinde ne gibi bir verimi olabilir? daha detaylı bilginiz var mı acaba?

Teşekkürler kolay gelsin...

mir_as82

     Rf üzerinde etkisi olacağını sanmıyorum. En azından senkronizasyonda bir sıkıntı olmaz. Bu entegre daha çok bit bazında veri transferi için uygun sanki. Örneğin verici tarafında butona basılınca alıcı tarafında aynı anda veri alınınması gereken uygulamalarda kullanılmaya uygun bir entegre gibi.

Acaba RF ile ilgilenip sıkıntısız proje yapan arkadaşlar var mı? Yaptılarsa bize yol gösterebilirler mi.