STM32F4 Discovery - Vizeler

Başlatan bunalmis, 24 Aralık 2011, 15:13:13

z

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 27 Aralık 2011, 16:03:40
hocam st util ile içeriği sildim.
Keilden debug.ini leri sildim
Flash/Download yaptım yüklemedi.
Debug Start Yaptım yükledi.

Stlink Utilden OpenFile yapıp Deneme.hex i seçtiğimde
"OpenFile Sucsess"
"The File is not downloded to the device...." hatası veriyor.
Yüklemeye devam et dediğimde yüklüyor.
Bağlantıyı kesene kadar "keilde Debug" Yapınca renk değiştiren led hep renk değiştiriyor.
Bağlantıyı kesip boardı resetleyince çalışıyor.

Nerede okudum hatirlamiyorum. Flash programlamak icin DEBUG u kullanmak gerekiyor.  Debug kullanmadan yapilan yuklemelerde sorun oluyormus ST yada Keil her kim ugrasiyorsa
bunu duzeltmemis deniyordu. Hic ugrasmayin Debugu baslattiginizda zaten kendisi otomatik yukleme yapiyor.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

z

Alıntı yapılan: fryrmnd - 27 Aralık 2011, 16:11:25
bunalmış hocam silik çıktı dedğim. zaten debug.ini yi seçmemişim st link için. hatta keil için de kaldırmışım. yolladığım klasörde adc projesini doğru düzgün  çalıştıramıyorum hocam. yolladığım haliyle  siz debug edebildiniz mi.

@muhittin hocam utility programında hex dosyayı gösterince çipe yüklenmemiş gibi bir uyarı veriyor. program diyince yüklüyor bende. ama o programın debug etme özelliği yok yanlış görmediysem. disconnect etmeden de programı yükleyip reset e basınca çalışması lazım. ama onu disconnect etmeden keilde debug etmeye çalışırsanız olmuyor sanırım.

Iyide bana verdigin rarlanmis klasoru actigimda debug.iniler vardi. Bunlar senden geldi.

muhittin_kaplan

Alıntı YapNerede okudum hatirlamiyorum. Flash programlamak icin DEBUG u kullanmak gerekiyor.  Debug kullanmadan yapilan yuklemelerde sorun oluyormus ST yada Keil her kim ugrasiyorsa
bunu duzeltmemis deniyordu. Hic ugrasmayin Debugu baslattiginizda zaten kendisi otomatik yukleme yapiyor.
Daha Önce Yine Benimle Konuşmuştunuz Hocam.

muhittin_kaplan

Keil bende Debug ini ile de yüklüyor bu arada hocam (Debug Start ile)

z

Yukluyor fakat Build Output penceresinde bir suru ivir zivir hata mesaji veriyor.

Debug.ini dosyasini kartsiz calismak icin hazirlamistik. Bunu Keil programinin kurulumu konusunda ozellikle vurguladik.

fryrmnd

hocam sizin dosyadan da açtım adc dosyasını. debug dediğimde led turuncu yanıyor. f11 yapıyorum error veriyor.  0x8000020c den okumada hata diyor. size de saç baş yoldurduk .benim iki üç tel de daha bişey yapmadan gitti.

z

Deneme klasorunuzu sildiniz.
http://www.cncdesigner.com/STM/Deneme.rar   Deneme.rar i indirdiniz

Rar dosyasini Destop'a actiniz.

Deneme diye bir klasorunuz oldu. Icine girdiniz.

(Deneme icinde bir tane daha Deneme diye bir klasor varsa, Deneme altindaki tum dosyalari bir ustteki Deneme klasorunun altina tasiyin, onemi yok ama kafamiz rahat etsin)

Deneme.uvproj dosyasini cift tiklayin. Keil karsimiza gelsin.

F7 bastiniz. Derledi.

Rebuild target 'Target 1'
assembling startup_stm32f4xx.s...
creating preprocessor file for main.c...
compiling main.c...
linking...
Program Size: Code=788 RO-data=424 RW-data=11744 ZI-data=1632 
"Deneme.axf" - 0 Error(s), 0 Warning(s).

Daha sonra CTRL F5 yaptiniz.

Load "C:\\Documents and Settings\\TI\\Desktop\\Deneme\\Deneme.AXF"

Mesaji aldiniz. değilmi. Ne 1 satir fazla ne 1 satir eksik.

fryrmnd

hocam ben galiba karıştırmışım dosyaları. siz ayar options ayarlarını yapıp yolladınız sandım. bende ki adc dosyasını kullandım galiba. işyerinde kaldı o artık evden giriyom.

dedikleriniz aynen oldu. debug da run edebiliyorum. ama benim adc dosyamda aynısını yapamıyorum. size yolladığım adc elinizde duruyorsa yollayabilirmisiniz hocam. sizin deneme de main içine yazıp çalıştırayım.

muhittin_kaplan

Bu Başlık Biraz (Özellikle Son Mesajlar ) Temizlenirse Güzel Olur Kanısındayım.

fryrmnd

bunalmış hocam gene ben. şimdi hafızdan hafızaya memroy örneğinizi debug ettim. target dizisini izlemeye aldım. target[ 0 ]=0, target[ 1 ] =1

gibisinden gidiyor. şimdi yanlarında da semboller çıkıyor. sebebini merak ettim.(herşeyi bitirdim ya!). bir de char tipi diziye int tipi değerleri 8 bit lik transfer ile atıyoruz.yanılmıyorsam. bu vhar int olayından mı kaynaklanıyor. mı kaynaklanıyor.

z

char Source[1024];

volatile int i;     

for(i=0;i<1024;i++) Source [ i ] =i;

Burada char tipindeki arraya int tanimli i uzerinden gene char veri aktariyoruz. Asagidakiler gibi de yapabilirdik fakat  herhangi bir avantaji olmazdi.

for(i=0;i<1024;i++) Source [ i ] =(char) i;

yada

char n;

n=0;
for(i=0;i<1024;i++) { Source [ i ] =n; n++}

Target alanina veriler atildikca yanlarinda  sembollerde cikiyor derken 0x20000000 adresli memory penceresinde semboller cikiyorsa pencere ASCI gosterim icin ayarlanmis olabilir.
Memory window da verilerin oldugu alanda sag click yapip gosterilecek verilerin decimal, ASCI, unsigned vs olusunu ayarlayabilirsin.

fryrmnd

hocam watch 1 de target a bakıyorum.target dizisini açınca dizinin elemanları için value nun altında decimal değerleri ve yanlarında tırnak içerisinde semboller gözüküyor.

z

Char verilerin ASCI karşılıklarını gösteriyor.

muhittin_kaplan

timer 1 APB2ENR ile çaıştırmaya başladıktan sonra. 84mhz olan hatta da daha önce açıklandığı gibi iki kat hızlı çalışma durumu mevcutmudur ?

fryrmnd