Microchip TCP IP stack

Başlatan mcan, 31 Ocak 2012, 18:57:48

mcan

Bu stack i kullanan varmı?

Okan AKÇA

ben sadece meraktan bakmıştım  deneme kitinde bir kac uygulama yapmıştım ancak ornek kodlarla yaptıgım icin sadece gözlemledim

esensoy

ben de ilgileniyorum biraz, sizin durum nedir?
En tehlikeli an "zafer" anıdır.

mcan

MacGetHeader adinda bir fonksiyon var bu fonksiyon yeni paket geldiginde paketin baslik kismini okumak icin kullaniyoruz ancak icinde bir ayrinti var mesela bir paketi incelemeye basladik ancak isimiz bu paket ile bitmedi eger ikinci bir paket gelmis  ve onunda baslik kismini okumamiz icab ederse bu fonksiyon ilk paketi iptal edip yeni gelen ile islem yapmamizi sagliyor.Mesela bir node ile arp islemi gerceklestirirken diger node ile tcp uzerinden haberlesmek isteyen iki bagimsiz program nasil calisacak?

haydarpasamikro

Pic18F97j60 serisi ethernet birimi olan pic lerin ve ethernet arabirimi olan ENC28j60 ın donanım yapısını incelerseniz Stack lerin çalışmasını daha iyi kavrayabilirsiniz. Dahili 8K RAM belleği gelen giden paketlere ait verileri nasıl işlediğini, yeni paket geldiğinde ne olur, paket nasıl gönderilmektedir, peş peşe gelen paketler RAM e nasıl yerleştirilmektedir, RAM de okunmayı bekleyen kaç paket vardır, vs.. sorularını donanım manuelini okuduktan sonra bu microchip in stacklerini daha iyi kavrayabilirsiniz.
Mikro Dünyası.Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mikrodenetleyici Atl. Şefi

mcan

Alıntı yapılan: haydarpasamikro - 01 Şubat 2012, 18:32:57
Pic18F97j60 serisi ethernet birimi olan pic lerin ve ethernet arabirimi olan ENC28j60 ın donanım yapısını incelerseniz Stack lerin çalışmasını daha iyi kavrayabilirsiniz. Dahili 8K RAM belleği gelen giden paketlere ait verileri nasıl işlediğini, yeni paket geldiğinde ne olur, paket nasıl gönderilmektedir, peş peşe gelen paketler RAM e nasıl yerleştirilmektedir, RAM de okunmayı bekleyen kaç paket vardır, vs.. sorularını donanım manuelini okuduktan sonra bu microchip in stacklerini daha iyi kavrayabilirsiniz.
Dökümanları okuyorum zaten ancak dökümanda da olayı benim burda  sorduğum tarzda açıklamış. Yani stack bu şekilde işliyor diye  not düşülmüş. Benim sorduğum nokta bu stack ı nasıl modifiye etmeliyizki  bu problemi yaşamayalım yada stack ı nasıl kullanmalıyız ki bu problemi mevcuz stack yapısıyla çözelim.Ayrıca soru cevap tarzı kavramak için bazı noktalarda zamandan tasarruf sağlıyor