Allegro A4989 ile mosfetli bipolar step sürücü

Başlatan K46, 31 Ocak 2012, 19:33:22

K46

Allegro firmasının A4989 çipleriyle mosfetli step sürücü yapmayı planlıyorum.
Bu çiplerle ilgili tecrübesi olan var mı? Ebay'da bile bulunmuyor, Türkiye bulabileceğim bir yer var mı? Ya da digikey dışında nereden temin edebilirim?
Bu çiplerin amatörler tarafından, tercih edilmemesinin sebebi ne olabilir? Nette çipin datasheeti dışında pek birşey yok. Çok yeni bir çip midir?
Ya da aynı işi yapan, daha bulunabilir çipler varsa önerilere de, tavsiyelere de açığım.
Bak, ibret al, yere düşen yaprağa, O da eskiden, yukarıdan bakardı toprağa!

skara1214

robit shopta  a4988 ve a4983 ün breakout bordu var ben a4988 nin break out bourdunu kullandım ama pek memnun kalmadım yani tam ve yarım adımda sıkıntı yok fakat 1/4 adımdan sonra tek tek adımlarda atmıyor. 1 atıyor 2 atmıyor  tabi akım değerlerinide doğru ayarlamak gerekli ama dediğim gibi çok iyi değil.onun yerine bu hobby cnclerde toshibanın bir modeli var onu denemek daha iyi olur gibi ama daha profesyonel yapacağım diyorsan trinamic denen firmanın güzel entegeleri var spi ile haberleşen farnellden bulabilirsin...
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

K46

Hocam, TB6560AHQ peak3.5A bana ise RMS 5-6A akım verebilen bir sürücü lazım. 8.5NM motor süreceğim çünkü.
A4988 ve A4983 ise dahili h-bridge barındıran çipler. Benim ihtiyacım, güçlü mosları sürebilecek controller.
Aslında L297 ile yapılmış bazı örnekler var ama, a4989 çok daha iyi özelliklere sahip microstep vs.

skara1214

Trinamic firmasının ürünlerindede ekten mosfet takarak o akım değerlerine ulaşabilirsin.A4989 un özellikleri iyi görünüyor(microstep v.s) ama ben diğer serilerde iyi performans alamamıştım.Sen dener ve burada paylaşırsan hepimiz için faydalı olur
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

K46

Şu linkteki kart bahsettiğim chipin muadili (eski revizyonu) ile yapılmış.
http://www.ebay.com/itm/NEW-CNC-Router-4-Axis-6-5A-A3986-Stepper-Stepping-Motor-Driver-Board-Controller-/220927435955?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33704d24b3
Kart normalde max 36V kabul ediyor ama step sürücü chipin datasheetine göre chip 50V'a kadar beslenebiliyor.
Bu kartı alıp, 78xx regüleleri söküp, LM2575HVT serisiyle modifiye edip, 48V ile beslemeyi düşünüyorum.
Bahsettiğim modifiyeyi sorunsuz uygulayabilirsem, iş görecek hale gelebilir gibi gözüküyor.
Bu kartla yada konuyla ilgili bilgisi olan yada bu modifiyeyle ilgili yorumunu, tavsiyesini paylaşmak isteyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.