Motor kömürünün ve kollektörün çabuk bitmesi?

Başlatan mir_as82, 02 Şubat 2012, 09:56:31

mir_as82

Arkadaşlar,

Elimde motor var ve bu motorun kömürü ve kollektörü 6 ayda bitmiş. Normalde kömürün 2 senede bitmesi gerekiyor. Motoru kullanan firma motoru otobüste kullandığını söylüyor. Motor 24 V blower motoru.

Kömürün ve kollektörün kısa sürede bitme sebepleri nelerdir acaba? Bunu nasıl tespit ederim? Kullanıcı motoru yüksek voltajda mı kullandı? yoksa malzemeden kaynaklı bir sıkıntı mı? bunu tespinin nasıl yapılabileceği hakkında bilgisi olan var mı?

z

Kollektor yuzeyi bozulmustur, yumusak komur kullanilmis olabilir. Fazla kivilcim olusuyordur.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Andromeda

Kollektör yay basıncı kontrol edilmeli..
yanlış yazmışım...kömürün basıncı olacaktı...
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

mir_as82

ama bu problem pek sık yaşadığımız bir problem değil. bunun ana sebebini nasıl öğrenirim? kömürü kimyasal analize mi göndermem gerekir? yay basıncı normal.

Mucit23

Bence 0 numara bir zımpara ile köllektörü zımparala. Ben eskiden öyle yapıyordum.

mir_as82

Mucit23

Bildiğim kadarıyla bu motor kömürlerinde bakırda var. Ve bu bakır kömürün sertliğini ayarlıyor. Ne kadar bakır olursa kömür okadar sert olur. Sizde belki bakır oranı biraz daha çok olan bir kömür seçmeniz gerekiyordur.

İşin ayrıntılarını bilmiyorum. Mademki seri üretim yapıyorsunuz hangi motora hangi sertlikte kömür kullanılması gerektiğinide bilmeniz gerekir. ;)
Kömür üreticilerine sorabilirsiniz.

Kolay gelsin

pisayisi

Grafit içerikli fırçalar sorunu kökten çözecektir . İşi bilen motorlarını pahalı satan dcmotor üreticilerinin yaptığı gibi...
Murat