YMS240128-01 240x128 ve diğer GRAFIK LCD ipuçları

Başlatan ozgurkedi, 15 Şubat 2012, 20:34:02

ozgurkedi

merhaba

geçenlerde  1 YMS240128-01  t6963c  chipsetli  lcd  sürme üzerine problemlerle karşılaşınca  kısa bir araştırma yaptım
hatta bu forumda  bu tip sorunla karşılaştıktan sonra  lcd bozuktu yenisini aldık diyen arkadaşada ayrıca selamlarımı  yollarım

* sorun : isis simulasyonunda çalışan grafik lcd yazılım  gerçek dünya koşullarında  çalışmıyor kontrast ayarı yapılamıyor

* çözüm  grafik lcd nin arkasına  bakın ICL 7660 vs benzeri bir dc dc negatif voltaj üretici yoktur , - 25 v glcd sürme gerilimini  kendiniz oluşturmak      zorundasınız ,  mc34063 ic si işinizi  görebilir   - 25 v  glcd nin VEE  ayagına baglanacak    potansiyometre normal baglantıdaki gibi kontrast ayarı
yapacak şekilde bağlanmalıdır

olası problemlerde sormaktan çekinmeyin, mezara götürecek halim yok  bilgiyi :)

muhittin_kaplan

ozgurkedi

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 15 Şubat 2012, 20:40:07
özgürkedi hoşgeldin..

teşekkür ederim  muhittin bey , umarım  moderatörden  sopa yemeyiz :)  selamlaşma için kullanmaktan dolayı 

Phenomen

özgürkedi merhabalar, bende 240x128 grafik lcd projesine başlıyorum. Winstar WG240128B aldım biraz araşrıedım nette ccs c için farklı driverlar ve şemalar buldum birbirinden farklı. Başlamadan önce hangi driver'ı kullanmamı önerirsiniz, ayrıca bir devre şeması paylaşırsanız sevinirim Vo ve VEE bağlantıları için. Şimdiden teşekkürler

ozgurkedi

Alıntı yapılan: Phenomen - 06 Mart 2012, 00:19:11
özgürkedi merhabalar, bende 240x128 grafik lcd projesine başlıyorum. Winstar WG240128B aldım biraz araşrıedım nette ccs c için farklı driverlar ve şemalar buldum birbirinden farklı. Başlamadan önce hangi driver'ı kullanmamı önerirsiniz, ayrıca bir devre şeması paylaşırsanız sevinirim Vo ve VEE bağlantıları için. Şimdiden teşekkürler

C  yerine  mplab   assembly  uzerinde  yogunlaşarak   t6963c chipinin  kurulum paramatrelerine makrolar yazarak  kendi  C  nizi yazmanız  daha akıllıca olmazmı ,  anadoluda  adettendir  damadı gerdeğe  sokuncaya kadar nerdeyse kafasında  sırtında sopa kırarlar :) uzun süreli beraberlik düşünüyorsanız  elektronikle  mecburen sıkıntısını çekeceksiniz ,   toshiba chipleri  sürerken  dikkat edilecek  en kritik nokta lcd data bus un 0 ve 1   bitlerine   yazma  yapmadan önce   busy flag kontrolu  yapmaktır    lcd bus okuma yönüne alınarak  her iki bitin 1 olması durumunda   loop döngüsünde kalması saglanarak   "hazard  logic " durumunun önüne geçilir   başka türlü  yazma işlemi başarısız olur
deneyin  önce çöp bilgi birikecek   ardından bu çöp bilgiyi  ayırt edip sınıflandıracak farkındalık oluşunca  kendinizle  gurur duyacaksınız

Phenomen

Aynı sürücü entegreyi kullanan Winstar WG240128B ekran ile ilgili projem bir süre önce bitmişti, fakat dün bir arkadaş foruma mesaj atınca örnek olması açısından bir konu açtım. Isis dosyası, CCS C kaynak kodu ve gerekli bilgiler konuda mevcuttur ilgilenen arkadaşlar için konu linki https://www.picproje.org/index.php/topic,38512.0.html.