Ozon Jeneratörü çalışma prensibi

Başlatan suleymanq, 29 Şubat 2012, 14:26:18

suleymanq

Havalimanında mescide girdim sanki bir dağın tepesine çıktığımın gibi taze bir hava hissettim ve köşede  bir ozon jeneratörü gördüm, cihaza hiçbir boru giriş-çıkış görmedim yani tamamen elektrikli cihaz. Bu cihaz nasıl çalışır ve devre şemasını merak ettim. (Tahminim YG)

Logan

Tam olarak detayını bilmiyorum. Bu cihazların imalatını yapan bir arkadaşım var. Yüksek voltaj altında oksijen moleküllerini ozon moleküllerine (O3) dönüştürüyor. Herhangi bir pompa ihtiyacı duymuyor. Cam tüp, bobin ve yüksek voltajdan kurulu bir sistem.
İmza.

Kabil ATICI

Fırtınalı havalarda yıldırım ve şimşek çakması esnasında oluşan gaz. Havadan geçen yüksek gerilim oksijeni (O2) parçalar ve  bir bölümünü ozan (O3) dönüştürür.
Benzer etkiyi ultraviyole ışıklarında yaptığı bilinmektedir.  Eski laser yazıcılarda istenmeyen yan ürün olarak ortaya çıkardı. (Kapalı ortamda fazlası insanda rahatsızlık yaratır.)
ambar7

necati

Ozon jeneratörü
1.kampresör;Hava yı tüpe sıkıştırır.
2.Mikro filtre oksijeni geçirir azotu geçirmez (Tüp iki adet)
3.Valfler (Tüpü seçer azot u tahliye eder)
4.Yüksek voltaj gen (8-10Kv DC)
5.iyonlaşma tüpü (üzeri aliminyum kaplı cam tüp ve içinde biraz daha ince aliminyum )
Oksijen azottan ayrılır oksijen iyonlaşma tüpünde parçalanır ve ozon elde edilir,
teflon hotum ile kullanilacağı yere taşınır.(Su için kullanılır)
Anlatım Kimyacı gibi olmadı Af ola.
[email]entegreterbiyecisi@yahoo.com[/email]

suleymanq

Merhaba arkadaşlar, şöyle bir şey yaptım EHT ile 20-25kV civarı sanırım yüksek gerilim iki levha arası bir boru içerisinde ve fanla üfleyerek ozon gazı elde edebiliyorum. Odam çok  havasız kalıyor ve buna çözüm olarak düşündüm bunu. Sorum şu: bu ozonun kötü etkileri varmıdır nasıl ve ne kadar çalıştırmalıyım bu cihazı?

Okan AKÇA

ozon havayı tazelemek icin degil dezenfekte etmek icin kullanılır.hastanelerde ve tohum üreten firma tıbbı cihazlar gibi...

pisayisi

Ozon gazı üretmenin en verimli metodu korona deşarj yöntemi olmasına rağmen ortamdaki neme de bağlı olarak nitrik asit gibi toksik yan ürünler oluşabilmekte. Ozon gazı da kendi başına korozif ve yakıcı bir gaz, kapalı ortamlarda uv lamba ile üretilen ozon tercih edilmeli uv lamba ile  büyük volumler de gaz üretilmediği için sıkıntı olmaz...
Murat

mustafa_cmbz

z

Ozon gazı zararlımı?

http://www.cevapsepeti.com/yazilar/ozon-tedavisi-nasil-uygulanir

Ozon hakkında

http://www.temhasu.com/ozon_1.html

Ozonlu su yapıp içesim geldi.

mesaj birleştirme:: 20 Ekim 2012, 13:21:09

Alıntı yapılan: gerbay - 29 Şubat 2012, 19:28:09
temelde yüksek gerilim uygulanmış kondansatör levhaları gibi arasında çok küçük mesafe bulunan piezo elemanların arasından hava geçirildiğinde

3O2 -> 2O3

reaksiyon denklemine göre 3 tane oksijen molekülü 2 tane ozon molekülüne dönüşüyor.. olay budur

Hocam piezonun buradaki görevi nedir?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Okan AKÇA

kralsam

Hocam biyolojik açıdan oksijen insana faydalıyken ozon zehir etkisi yapar. Fakat ozon kan ile temas ettirilerek ozon tedavisi yapılabiliyor. Ortamda bulunması faydalı değil zararlı. Ayrıca üretmek için kullanacağın yüksek gerilim kaynağı da yaydığı Elektromanyetik Gürültü de faydadan çok zarar getirecektir. Bence kullanma. Bunun yerine havalandır. Yada imkan bulabilirsen klima kullan. Gerekli hava filtrelerini barındırıyor.

Okan AKÇA

Alıntı yapılan: kralsam - 20 Ekim 2012, 14:20:25
Hocam biyolojik açıdan oksijen insana faydalıyken ozon zehir etkisi yapar. Fakat ozon kan ile temas ettirilerek ozon tedavisi yapılabiliyor. Ortamda bulunması faydalı değil zararlı. Ayrıca üretmek için kullanacağın yüksek gerilim kaynağı da yaydığı Elektromanyetik Gürültü de faydadan çok zarar getirecektir. Bence kullanma. Bunun yerine havalandır. Yada imkan bulabilirsen klima kullan. Gerekli hava filtrelerini barındırıyor.

klima ? ozan gazı  steril olması gereken heryerde kullanılır ozellikle ameliyathanelerde  ancak ozan gazının havadaki miktarı da onemlidir. evlerde kullanılması mantıklı

kralsam

Alıntı yapılan: cyclone - 20 Ekim 2012, 15:03:02
klima ? ozan gazı  steril olması gereken heryerde kullanılır ozellikle ameliyathanelerde  ancak ozan gazının havadaki miktarı da onemlidir. evlerde kullanılması mantıklı

Bu konuda üniversitedeki kimya hocasının uyarısını belirtmek istedim. Kontrollü kullanılabilirse elbette şifa olabilir. İyi kontrol etmek lazım.

suleymanq

Elimizde bol bol ozon var ama nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz elinde el bombası olan maymun gibi ;)

esensoy

eskiden saç çıkartan saç kurutma makinesi diye birşey vardı,
giren havayı ozon olarak mı çıkartıyordu neydi,
demek ki faydası yokmuş, olsa hala piyasada olurdu:)
En tehlikeli an "zafer" anıdır.