4 pwm kanalı olan pic

Başlatan integer, 14 Mart 2012, 18:49:58

integer

Öncelikle herkese merhabalar benim şöyle bir sorunum var mikrodenetleyiciler dersinde quadrocopter yapmaya karar verdik ama 8051 microdenetleyicisini kullanmak zorundayız lakin bunun sadece 1 tane pwm kanalı mevcut bizde motorları sürmek için 4 kanallı bir pic alıp 8051 ile sensörler ve o pic i kontrol edelim dedik ihtiyacım olan pic hakkında fikirlerinizi paylaşirsanız sevinirim diğer bir yandan yazılımsal olarak pwm olacağını biliyorum hiç pic e gerek kalmayabilir ama şöle bi şey duydum yazılımsal pwm yaparsam işlemci sadece o işle uğraşir diğerlerine yetmezmiş cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

z

PIC işlemcide yazılımsal olarak 4 adet PWM üret. PIC işlemciyi de 8051 ile konuştur.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

cicjoe

4 adet pwm uretmenin islemciyi cok yoracagini dusunmuyorum. 1 tane saat kursaniz, icinde sayac saydirsaniz, zamani gelince pwm uretseniz pek fazla islem tutmaz diye dusunuyorum. 8051'de kac tane timer var fikrim yok. az ise, veya hepsini bir sekilde kullanacaksaniz, kod karmasasi olmasin diye, PIC'e bu isi yuklemeniz uygun olabilir. motor surucu devreniz PIC olur gibi dusunebiliriz.

OG

FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

muhittin_kaplan

2 yıl önce bende quadrator yapmaya karar vermiştim. Öylesine başlamıştım sonuçta benim için hobi. Ama ders, Ödev olursa Uzak dururum :)

gambit1244

arkadaslar pwm olayı cok dallı
dandik servo motorlar 50 hz ile sürülüyor
daha gelişmiş escler 180 hz destekliyor
cok gelişmiş esc ler 400hz e kadar destekliyor bunlar onemli cunku motorda hassasiyet istiyorsanız frekansın yüksek olması gerekiyor
bende acemi gibi ilk devremi 50hz ile sürmüştüm tepki süresi cok zayıf kaldı esc lerde..
gelişmiş bi kartın çıkışlarını olçtum ve 400 hz çıkış verdiğini tespit ettim
mesela bazı esc ler ile bazı kartlar uymuyor bu sorunun temelide frekans
esc leri mümkün oldugunca yeni çıkanlardan ve mümmknse datasheetlerinden inceleyerek almakta yarar var
[email]tufan_ozbek@hotmail.com[/email] Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift aslında bütün mesele bu.

pwm.c

PIC18F1330 motor sürücü olarak kullanılıyor. 6 adet pwm çıkışı var ve piyasada bulunan bir malzeme.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

pisayisi

Bu motorların pwm frekansları çok düşükmüş sanırım sorun sadece esc lerden çok ucuz motorların reaksiyon sürelerinin de sınırlı olmasından kaynaklanıyor. Bende endüstriyel uygulamalar için 14 khz lik fırçasız sürücü devresi var ancak hall sensorler ile sürülüyor. Ancak esc lerde sorun sadece devre yada yazılımdan değil bu motorların daha yüksek pwm ile sürülmesindeki zorluklardan kaynaklanıyor sanırım. Bir videoda adamlar hoparlör gibi kullanıyorlardı quadcopteri yani ses frekanslarına çıkınca dönüş yok sese çevriliyo enerji ;D
Murat

Pir-O

Bence Silabs'ın 8051 mikrodenetleyicileri var onları kullan sonuçta o da 8051 çekirdeğini kullanıyor. Hem de 6 kanal PWM 48 Mips hızında sana fazlasıyla yetecektir.

http://www.silabs.com/products/mcu/usb/Pages/C8051F32x-34x.aspx

CoşkuN

Alıntı yapılan: gambit1244 - 15 Mart 2012, 02:32:24
arkadaslar pwm olayı cok dallı
dandik servo motorlar 50 hz ile sürülüyor
daha gelişmiş escler 180 hz destekliyor
cok gelişmiş esc ler 400hz e kadar destekliyor bunlar onemli cunku motorda hassasiyet istiyorsanız frekansın yüksek olması gerekiyor
bende acemi gibi ilk devremi 50hz ile sürmüştüm tepki süresi cok zayıf kaldı esc lerde..
gelişmiş bi kartın çıkışlarını olçtum ve 400 hz çıkış verdiğini tespit ettim
mesela bazı esc ler ile bazı kartlar uymuyor bu sorunun temelide frekans
esc leri mümkün oldugunca yeni çıkanlardan ve mümmknse datasheetlerinden inceleyerek almakta yarar var

Buradaki 400 HZ ESC'ye gönderilen komutların yenileme hızı mı yoksa motora verilen PWM'in frekansı mı?

gambit1244

Alıntı yapılan: CoşkuN - 15 Mart 2012, 16:17:23
Buradaki 400 HZ ESC'ye gönderilen komutların yenileme hızı mı yoksa motora verilen PWM'in frekansı mı?

esc ye gönderdiğin bilgi olarak söyledim ben
esc ile motor arasındaki bağlantı hakkında bilgim yok

evet bu arada yüksek frekans ile müzik çalabiliyorsunuz motorlarla :D

[email]tufan_ozbek@hotmail.com[/email] Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift aslında bütün mesele bu.