16f877a kilitlenme problemi

Başlatan F.T, 05 Nisan 2012, 18:28:55

F.T

selamlar.
protonda yazdığım bir program pic hafızasının %85 ini kaplamış durumda.sorun şu.
2*16 karekter lcd ekranında, programın  belli bir aşamasından sonra  tamamen tüm karekterler 0 oluyor ve pic kitleniyor.şimdi programda stack taşmasımı oluyor yoksa , derleme yapar iken boundry hatası var bundan dolayı bir sorunmu oluyor.proteuse ta bu sorun oluşmuyor.
herkese iyi çalışmalar.
Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

cemilkendir

o aşamada ne yapılıyor motor felan mı sürüyorsun

F.T

motor sürmüyorum.bir adet röle var.fakat röle beslemesi ayrı.ayrıca optocuplor ile sürüyorum.sorun olduğunda rölede çekme pozisyonunda değil.lcdde tüm karekterler 0 oluyor ve pic kilitleniyor flash lambası çalışmıyor.8 adete yakın float değişken kullandım.etkisi olurmu bilemiyorum.ama isiste program normal hata vermeden çalışıyor.
Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

ibrsel

programını ve devre şemanı inceleyebilirsek daha iyi yorum yapabiliriz.

F.T

çalışmam iş bilgisayarında olduğu için koyamıyorum.kartı atölye ortamında yar ve deneme çalışması yaparken oluşan bir olay.burda asıl olay bence lcd nin neden tüm karekterlerinin "00000000000000000000" gösterdiği.bu olayda kesme içinde  oluşuyor.kesmede adc okuma ,lcd yazma ,metematiksel hesaplar.kullandığım değişkenlerde float.bunlarla ilgili kullanım hatası olabilirmi.yani bu tür işlemleri kesme içinde kullanmak ne kadar doğrudur.?

tmhzkhzhz

iyi gunler

programinizi ve semanizi gormeden yaptigi isi  siz tam anlatmadan cozum uretmek zor fakat daha once bende ayni sorunla
programi dogru yazmama ragmen karsilastim proton basicden vazgecmek uzereyken proton basicin son versiyonunu lisansli kullanan birinden
rica ettim ayni program calisti evet eski versiyonunda benim programim %90 filan kapliyordu her sey dogruydu fakat calismiyordu
yeni versiyonunda hatayi duzeltmisler size tavsiyem eger basic tabanli derleyici kullanicaksaniz mikrobasic veya  Swordfish basic kullanin
Swordfish basic sadece 18f ler icin

F.T

Anladım.dediğiniz gibi bir durumda olabilir.protonun farklı bir versiyonu ilede denerim.teşekkürler.

tmhzkhzhz

tekrar iyi gunler

bence sorun 16f877a yerine 18f452 kullanilarak ta duzeltilebilr ikiside asagi yukari ayni fiyata satiliyor 18f452 nin program hafizasi
32 k yanlis bilmiyorsam yani yazdiginiz program %20 filan kaplar protonun son versiyonunu bulamazsaniz ve proje acilse cozum olabilir
%20 program hafizasini kapliyacagi icin duzgun calisabilir
butun bunlari yazarken semanizda hata yok programinizda hata yok devre montajinizda hata yok dusuncesiyle yazdim
ankara da 16f877a   9 lira   18f452  de 10 lira yanlis hatirlamiyorsam uzun zamandir satin almadim belki dolar kur farkindan dolayi degismistir
fakat  fiyatlari yaklasik ayni

F.T

çözüm olabilir.denemekte fayda var.kafama takılan 2*16 lcd ekranında ne gibi bir sebepten dolayı tüm karekterler "000000000000000000000" olur.bakalım sonuç nasıl olacak.iyi günler.

zakbay

18f452 de kullanıldığı ortama bağlı olarak güzel kilitleniyor  :D
Tek dostum çalışmak...

F.T

arkadaşlar sorunumu çözdüm.çift yüzlü plakette yeterince irtibat var diye şase atlatmalarını fazla önemsememiştim.bunları yapınca lcd "00000"sorunum çözüldü.lcd de donma sorunu peydahlandı.ondada stack problemi oluştuğunu tesbit ettim.programda gereken düzenlemeleri yaptıktan sonra sorun kalmadı.katkıda bulunan arkadaşlara teşekkürler.