konvansiyonel duman dedektörleri hakkında

Başlatan cemilkendir, 14 Nisan 2012, 14:41:48

cemilkendir

selam arkadaşlar

yangın algılama sistemi yapmaya uğraşıyorum bu günlerde
bu duman dedektörlerinde sirenlerde ve alarm butonlarında hat sonuna yerleştirilecek olan direncin değeri stantartmıdır yani x firma panel 2.2k kullanırsan Y firmasıda 5.6k mı kullanır yoksa hepsi standart bir değermi kullanır.

Rhyme

Selam arkadaşım,

Bu tarz değerler üründen ürüne değişmektedir, firmadan aldığın ürünlerde yanında çıkmatadır yada yangın panelinde.

Ben kendim bu işi yapıyorken sirenlere 1n4001 diyot bağlıyordum, dirençler de 4.7 k diye hatırlıyorum ama sen emin olman için tedarikçinle görüş yanlış direnç diyot bağlayıp panel-dedektörlerini yakma bu işin standardı yoktur.

Kolay gelsin

cemilkendir

paneli kendim yapıyorum zaten paneli tasarlarken standart bişey olsun diye düşündüm ama verdiğin bilgiye göre standart bişey yokmuş

teşekkürler....

t2

Panelde kullanılacak dedektörler belli mi?  Bu dedektörü kullanan  kaliteli bir panel varsa bunun özelliklerine, kılavuzuna bakmak gerek. Orada ne  yazıyorsa aynısından yapabilirsiniz.

cemilkendir

standart konvansiyonel tip denilen duman dedektörü aldım normal çalışırken 3-4 mA akım çekiyor duman algıladığı zaman bu değer uyguladığınız voltaja göre artıyor 12v da 16 mA 24 voltta 40 mA

Rhyme

konvansiyonel sistemler artık geride kaldı, eğer sen üretim yapacaksan adreslenebilir sistemlere göz atmanı tavsiye ederim

cemilkendir

yok seri üretime dönük bişey değil adresli sistemler heart modem ile yapılıyor galiba değilmi

t2

Seri üretime yönelik değilse niçin uğraşıyorsunuz?
Fakir misiniz, vaktiniz mi bol?