Endüstriyel kullanımda PIC?

Başlatan zakbay, 06 Mayıs 2012, 08:42:33

CoşkuN

Alıntı yapılan: mert07 - 24 Mayıs 2013, 09:24:54
S.A.
Sn. Arkadaşlarım  C, Basic, Asm tartışması yerine piclerle daha iyi kartlar nasıl yapılır, nasıl başarılı olunur eksikler nerelerde var bunları tartışalım. Kolay gelsin.  ;D  ;D  ;D
Parmaklarına sağlık

Murat Mert

Rica ederim Coşkun Hocam sizde sağolun.
mert07

siyyah

PID kontrolde kullanılabilecek, pic16f... veya pic18f... serisi olmayan başka bir pic önerebilirmisiniz

t2


sadogan


LukeSkywalker

Alıntı yapılan: siyyah - 28 Eylül 2014, 17:18:58
PID kontrolde kullanılabilecek, pic16f... veya pic18f... serisi olmayan başka bir pic önerebilirmisiniz
PID kontrolü sağlanamayacak mcu mu var ki?. Böyle bir ayrım yapamayız.

ahmetbudak

Birçok FM radyo ve TV  vericisinin (İtalyan, ABD ,İspanyol,Türk vb yapımı ) kontrol kartlarında PIC mcu'lar  ve yıllardır sahada problemsiz çalışıyorlar ki bu
vericiler 80 Mhzden 900 MHZ ye varan frekanslarda ve 1000 Watt rf gücünde yayın yapan vericiler ayrıca bulundukları ortamda yüksek emc değerleri barındırıyor . Yani PIC MCU ların endüstriyel uygulamalarda kullanılmadıkları gerçekçi değil.

isotürk

Merhaba arkadaşım. 2012 de yazılmış bir ileti, büyük olasılıkla kafandaki soru işaretlerinin çoğunu gidermişsindir. Ama yan bilgi olması açısından bu iletiye de göz atsan bir şey kaybolmaz. Ben de çok profesyonel değilim bu konuda ancak şunu diyebilirim ki; her mikrodenetleyicinin(marka farketmez) kullanılacağı yere, projenin durumuna ve çevresel koşullara göre birbirinden farklı avantajları ve dezavantajları vardır. Mesela çoklu kesme kullanman gereken bir projede PIC16 serisi ile çözüm üretemezsin, verimli olmaz. Ya da çok bellek gerektirmeyen projeler için yüksek bellek miktarları içeren aygıtları seçersen, uygunsuz ve gereksiz aygıt kullanmış olursun ki bu da doğrudan maliyeti etkiler felan. Değişkenler ve koşullar geniş o yüzden burada iyi araştırma yapıp doğru aygıtı seçmek sana kalıyor. Örneğin bu konuda Mikroçip firması ürün seçici gibi bir yardımsal çözüm üretmiş. Zaten bu bilgilerin ve parametrelerin çoğu ürünün kendisine ait veribetinde (datasheet) verilir.
Bir de burda bir mesajda okumuştum Atmel Mikroçipten daha eski diyor. Ancak şöyle bir şey var ki PIC mikrodenetleyicilerinin geçmişi General Instruments Microelectronics firmasıyla 1970 lere dayanıyor.

Biraz ingilizcen varsa bu vidyoya göz atmanı öneririm. İyi bir mühendis olan Dave Atmel ve Mikroçip kıyaslamaları hakkında güzel bir vidyo hazırlamış.

EEVblog #63 - Microchip PIC vs Atmel AVR