LCD' yi bağladım çalıştı tripotu kısa devre yaptı LCD çalışmıyor

Başlatan xemre89, 27 Mayıs 2012, 20:18:44

xemre89

arkadaşlar tripotun yanmış olma ihtimali var mı

Hattusa

Alıntı yapılan: xemre89 - 27 Mayıs 2012, 20:18:44
ARKADAŞLAR TRİPOTUN YANMIŞ OLMA İHTİMALİ VAR MI????

trimpotu lcd ye nasıl bağladınız usta, bence bağlama şekline dikkat edin. ben genellikle lcd contras için 10K trimpotu bir ucunu GND diğer ucunu +5v ve orta ucunuda lcd nin 3. pine bağlayarak sorunsuz çalıştırıyorum
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

xemre89

2x16 lcd var ben 22k trimpod kullandım aynen dediğin gibi bağladım . İlk çalıştırdığımda çalıştı yalnız  istediğim conrtastı tam yakalayamadım hafif silikti daha sonra trimpodu kısadevre yaptım yani gnd ile lcd ye giden ucu ve 5v ile lcd ye giden ucu birbirine deydirdim .Hatta  5 v ile gnd yi birbirine deydirdim. Sistemi kapattım tekrar açtığımda silik olan görüntü hiç gelmedi.Sorun ne olabilir acaba ???

Hattusa

usa şöyle yap istersen (amacım akıl vermek değil) işlemciyi sök, trimpotu eski haline getir, yani bir ucu gnd, diğer ucu +5v ve orta ucu 3. pine gelsin lcd nin. Ve eğer 2x16 ise lcd işilemcisiz enerji verdiğinde 2. satırda 16 tane kare oluşmalı, eğer LCD 4x16 ise 2. ve 4 satırın 16 şar kare olur. tabi LCD sağlamsa. trimpotun 5-10-22K olması çok kritik değil. eğer o karaleri göremiyorsan, lcd zarar görmüştür.
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

xemre89

yapma be ben yarın bi trimpotu değiştirip tekrar deneyim olmazsa bakcaz artk.

erhanmete

bu tip yerlerde trimpotu kesinlikle direk bağlamam hem 5v hemde gnd tarafına bir direnç koyarımki lcd portu zarar görmüş olsa bile kısa devre olmaz
öneri sadece

bu tip alışkanlıklar sanırım hep isis den kaynaklanıyor. asla onuda kullanmam.

xemre89

Tripot bozulmuş tripotu değiştirince yazılar göründü. Proteustan başka kullanımı kolay bir program var mı?

erhanmete

Alıntı yapılan: xemre89 - 02 Haziran 2012, 10:56:31
Tripot bozulmuş tripotu değiştirince yazılar göründü. Proteustan başka kullanımı kolay bir program var mı?

gerçek var delikli kart var havya var lehim var  ;)