Ucuz Bluetooth modül

Başlatan Erhan YILMAZ, 15 Haziran 2012, 11:34:54

Mucit23

Muhittin abi sendeki modüller hc-05 mi yoksa hc-06 mı?

muhittin_kaplan

hiçbirşey yapmadım. vcc gnd tx rx uçlarını bağladım, tanıttım bilgileri gönderdi.

EMG81

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 19 Eylül 2012, 12:54:58
hiçbirşey yapmadım. vcc gnd tx rx uçlarını bağladım, tanıttım bilgileri gönderdi.

Muhittin, bu 4 pin dışında başka bağlantı yaptınmı? Yada modül e eriştinmi?
Bende başka cihazlar modül ü buluyor, yani modül çalışıyor ama bir türlü konuşmuyor. (rs232 - tll kartında sorun yok. Modülden hiçbir tepkime gelmiyor)

muhittin_kaplan

yok yapmadım. hatta sadece 3 pin bağladım ve pc ye veri gönderdim.
MCU dan çıkan TX i BT modülün RX ine bağlaman gerekiyor. ayrıca Alım Yapacağın PC Kanalı port6- (Port6 ve port7 olarak iki port açıyor pc üzerinde)

mdargut

Alıntı yapılan: kim - 21 Haziran 2012, 13:07:54
Reset bacağını bağladınızmı? HC-06 için at komutları çok kısıtlı. Zaten slave bir modül. Gücü veriyorsunuz, bilgisayarınızdan bluetooth taradığınızda modülü görüyorsunuz. Bilgisayar ile modülü ilişkilendirdiğinizde sanal bir com port oluşuyor. Terminal programından bu comporta bağlandığınızda kablosuz  bir seri port bağlantınız olmuş oluyor. Terminalden yazdıklarınızı modül seri port çıkışından görebilirsiniz. Unutmadan AT komutları sadece modülü kablo ile bağladığınızda çalışır.

http://www.dealextreme.com/customerphotos/quarantined/201109/80711-05ddaa47-fb51-4965-91a2-32a56bdcc5b2.jpg

Burda bahsetmiştim reset pinini pull-up yapmanız gerekli.

muhittin_kaplan

mdargut

Aslında yapmadan da çalışması gerek ama bende çalışmamıştı. Fazladan 1 direnç koymaktan birşey olmaz heralde :)
EMG81 in sorununu anlayamadım tam olarak.
Sanırım AT komutlarını bluetooth üzerinden göndermeye uğraşıyor. AT komutları kablo ile gönderilince çalışır.
Tarayınca modülü gördüğünüzü söylemişsiniz, demekki çalışıyor. Hyperterminalden bağlanın. Modülün Rx-Tx pinlerini kısa devre edin. Yazdıklarınızı geri alabiliyorsanız modül çalışıyordur.

EMG81

Alıntı yapılan: kim - 28 Eylül 2012, 15:26:58
Aslında yapmadan da çalışması gerek ama bende çalışmamıştı. Fazladan 1 direnç koymaktan birşey olmaz heralde :)
EMG81 in sorununu anlayamadım tam olarak.
Sanırım AT komutlarını bluetooth üzerinden göndermeye uğraşıyor. AT komutları kablo ile gönderilince çalışır.
Tarayınca modülü gördüğünüzü söylemişsiniz, demekki çalışıyor. Hyperterminalden bağlanın. Modülün Rx-Tx pinlerini kısa devre edin. Yazdıklarınızı geri alabiliyorsanız modül çalışıyordur.

Tamam. Sorun bendeymiş. Yani Android programımda.. Gözümden kaçmış. Programda connect yapmıyormuşum. Şimdi veri gönderip, alabiliyorum.
Android ile yaptığım programın pc versiyonu varmı? Yani Cihaz ara, bağlan, ascii karakter gönder, bağlantı kes gibi gözellikleri olan birşey?

mdargut

Öyle bir program bilmiyorum. Ben windowstan bağlanıp. Terminal ile denemeler yapmıştım sadece.
Bu arada çalışmalarınızı paylaşmayı düşünüyormusunuz? Benimde kafamda birşeyler yapmak var android ve bluetooth ile fakat android de sıfırım. Zaten elimde cihazda yok :/

muhittin_kaplan

hocam fxdev (fırat deveci) nin blogunda kendinin yazdığı bir terminal programı vardı belki işinize yarar. ayrıca basit bir terminal programı işinisi görür.

EMG81

Tabiki paylaşabilirim. Şuan java ile buton, text uygulamaları yapabiliyorum. Hızlanmak için bu gün app invertor a baktım. Onunla yarım saatte bluetooth uygulaması yapabildim. Açık konuşmak gerekirse android ile pek işim olmadığı için java öğrenmeye vaktim olacağınıda sanmıyorum. Android cihazın yoksa pc için yazılmış simulator u var ama çok yavaş çalışıyor.(belki sadece bende öyledir bilemiyorum)

Sdttn

Ben de dx'den şu modülü aldım ama at komutlarını gönderemiyorum. PL2303 usb rs232 çevirici kullanıyorum.

PC'den bağlanıp modülün TX RX uçlarını birleştirdiğimde gönderdiğim karakterleri sorunsuz alıyorum ancak.
Ancak usb çevirici ile bağlandığımda at komutlarına yanıt vermiyor.