pic adc giriş empedansı sorunu

Başlatan kubilaytuna, 22 Haziran 2012, 11:12:08

kubilaytuna

Arkadaşlar merhaba,

Yaptığım projede adc girişinde 10k pull-up direnci ile beslemeye bağlanmış 10k lık bir NTC üzerinden sıcaklığı ölçmem gerekiyor. Ancak kullandığım pic18f4620 nin datasheet inde tavsiye edilen adc giriş empedansı 2.5k ve altı. Benim sormak istrediğim üzerindeki gerilimi ölçeceğim NTC nin 10k lık  değeri adc de ölçme hatasına sebep olurmu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Erol YILMAZ

ADC hattı ile şase arasına bir tane 100 nF koyarsan problem olmaz.

drmp

şimdi senin söylemine göre biz artık bu picde  10 k pot kullanamaycağız  !

elbette 10 K NTC ile 2.5K NTC 'nin ölçümlerinde farklılıklar çıkar ki bu sorunu halletmenin kolay bir yolu, liste hazırlayıp bakmak tır           

Ali_54

valla ben 47k lık potu bi ucuna besleme diğer ucuna toprak, orta uçtan da çok güzel ADC okuyordum. şaşırdım şimdi. empedanstan Kastın ADC nin önünde kalan thevenin direnci değil mi?
1 harf öğretenin 4 gün kölesi olurum.

skara1214

bir tane opampla buffer devresi yap lm358 olabilir mesela
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

kubilaytuna

Arkadaşlar pic18f4620 nin data sheet inde aynen şöyle yazıyor:

The sampling
switch (RSS) impedance varies over the device voltage
(VDD). The source impedance affects the offset voltage
at the analog input (due to pin leakage current). The
maximum recommended impedance for analog
sources is 2.5 kΩ.

ben burdan analog ölçüm yaptığımız kaynağın empedansı için tavsiye edilen değer 2.5 k nın altında diye anlamıştım. Çok iyi ingilizcem yok yanlış anlamış olabilirim, kusura bakmayın.

skara1214

işte bunu sağlamak için bir adet opampa buffer devresi yap çıkış empedansı düşük olsun
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

OG

"kullanamayacaksınız" veya "kullanmayın" falan diyen yok.

Doğru ölçüm istiyorsan bunlara riayet et diyor.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Ali_54

Alıntı yapılan: skara1214 - 24 Temmuz 2012, 20:04:02
işte bunu sağlamak için bir adet opampa buffer devresi yap çıkış empedansı düşük olsun
kollektör çıkışlı transistör ile de yapabilirsin. giriş empedansı çok yüksek, çıkış empeansı odukça düşüktür. gerilim kazancı yaklaşık 1 dir. (0.98 civarı) kollektör çıkışlı transistör olarak aratabilirsiniz
1 harf öğretenin 4 gün kölesi olurum.

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com