Hareket alanı 180dereceden büyük servo varmı?

Başlatan Mucit23, 25 Haziran 2012, 09:33:41

Mucit23

Arkadaşlar piyasada bulduğum tüm rc servolar 0-180derece arası hareket edebiliyor. Bana 180dereceden daha fazla açı yapabilen servo lazım. Yapmak istediğim bi motosikletin devir göstergesini değiştirmek. Normalde kendi üzerinde elektronik bir devir göstergesi var ama 5000 RPM den sonra saçmalamaya başlıyor. Benimde aklıma servo motor geldi.

Aslında kendi üzerinde şuanda analog voltmetre tarzı bir sistem var. ibrenin hareketi verilen voltaja göre oluyor. Açıkçası bununla uğraşmak istemiyorum.

hareket alanı 180dereceden büyük RC servo varmıdır?

fractal

dişli kullan biri yarım tur döndüğünde diğeri tam tur döncek oranında...
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

Mucit23

gareven

arkadaşm elendeki servonun dişli kısmını açıp üstteki dişlideki limiti yan keski ile kesersen zaten her servoyu sonsuz dönüş yapar hale getirebilirsin
bunun için internette servo hack diye aratırsan resimli anlatımını da bulabilirsin.

muhittin_kaplan

Mucit23

Muhittin hocam inceledimde pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Servo fiziksel olarak 180 derece ve üstüne müsade etmedikten linkteki uygulama bir işe yaramaz.

Servolar gelmedi. Gesin dişlilerle yapmaya çalışacağım.

picpicpic

dişliyle yapabileceğinizi düşünmüyorum çünkü bu servonun içinde potansiyometre var, bu potansiyometre en fazla 180 derece dönebiliyor, ancak dışına 1:2 oranlı bir redüktör yaparsanız olabilir buda zahmetli bir iş, eğer geri besleme istemiyorsanız, yani sadece motorum torklu olsun yavaş yavaş dönsün diyorsanız içini açın potansiyometreyi sökün, içindeki devreyi bypass edip direk motorun kablolarını dışarı alın, eğer 360 derece dönüş istiyorsanız içindeki potansiyometreyi uygun bir 360 derece dönebilen potansiyometreyle değiştirin, hem sonsuz dönüş hem geri besleme istiyorsanız potansiyometre yerine encoder koyun ve yine içindeki devreyi bypass edin, iyi çalışmalar

Keşke sipariş vermeden yazsaydınız, yerinizde olsam kesinlikle bu ürünü kullanırdım
http://www.robitshop.com/1721-Metal-Gearmotor-25Dx54L-mm-HP-with-48-CPR-Encoder,PR-1997.html

Mucit23

http://www.ebay.com/itm/4x-SG90-9G-Micro-Mini-Servos-Horns-For-Helicoper-Airplane-esky-Walkera-C320-/200786329860?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item2ebfcc4104
Buna benzer mikro serovlardan aldım 2 adet Gelsin duruma göre birşeyler yapıcağım ama dişliyle çıkıştaki hareketi katlamak bence işe yarar. En azından 1/2 oranında bir dişli sistemi uydursam çıkıştaki hareket alanını 2 ye katlamış olurum. Yada hiç öyle yapmam içinde bir sürü dişli gurubu var. Onlar üzerinde modifkasyon yapabilirim. Zaten hiçbir yük olmayacak servo üzerinde  Dediğim gibi gelsin duruma göre bişeyler yapıcağım. Aklımda bir iki çözüm var..

picpicpic

yükün yoksa sorun değil, ama öyle bir işlem yaptığında torkun yarıya düşeceğini unutma, servonun çıkışına bi dişli, onun yanına da çıkıştakinin çapının yarısı kadar bir dişli takarsan sorunun çözülür, ama yönün terslenmiş olur

umberto

winch servo denilen rc servolar var. bunlar genelde 270 hatta 360 derece dönebiliyor. Model uzaktankumandalı yelkenlilerde kullanılıyor.