Geri Doğru Sayı Saydıran program

Başlatan sansur18, 10 Temmuz 2012, 15:51:09

sansur18

Arkadaşlar 5000 ' den  3000 e kadar  43 er 43 er geri  saydıran program yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum buton  ile memo kullanmam gerek  :-[

Salih

biraz daha ayrıntı ver. Butona basılınca mı. Yada zaman gecikmesiylemi.

sansur18

Tagli

Hadi kötü adam ben olayım:

sansur18, yazdığın iletiyi bir tekrar oku. Bundan yola çıkarak gerçekten birilerinin birşeyler anlayabileceğini düşünüyor musun? Bu ileti işe yarar hiçbir bilgi vermiyor.

Normal bir insan rahatlıkla şu soruları sorabilir:
1) Programı hangi makine için yazıyoruz? Bilgisayar mı, PIC mi, yoksa başka bir işlemci mi? Bilgisayarsa hangi sistem için?
2) Programı hangi dilde yazıyoruz? Delphi mi acaba? Çünkü konuyu Delphi forumunda açmışsın, ama muhtemelen yanlış açılmış.
3) Hadi buton ifadesi kafada birşeyler çağrıştırıyor gibi ama "memo" nedir, hafıza mı? Hafıza kullanmadan yazılan program oluyor muymuş?
4) Diyelim ki saydık. Nereden anlayacağız bunu? LCD ekranda mı göreceğiz, 7 bölmeli göstergede mi yoksa sadece simülatörde deneyip register'lara mı bakacağız?
5) Yardımımızı bekliyorsun da sen ne yaptın ve nerede takıldın?

İşin diğer boyutu: Normalde bir insan durup dururken 5000'den 3000'e 43'er 43'er geri sayayım demez. Belli ki bu bir ödev. Ödevi veren hoca, nasıl yapılacağı hakkında hiçbir şey anlatmıyor mu derste? Eğer sen bu iş için ilk adımı dahi atamıyorsan, işe yarar bir program yazabilmek için ilk adımı nasıl atacaksın?

Bu konunun yeri bence forumumuzdaki "Geri Dönüşüm" bölümü. İleti yazarken çıkan uyarıyı tekrarlamak gerekirse:
Alıntı YapBir başlık açmadan önce aynı konuda yapılmış yazışmaları arayıp, inceleyiniz.
Acilllll, Yardımmm gibi içeriği belli olmayan, türkçe kurallarına uymayan başlık kullanmayınız.
Konularınızın başlığı açıklayıcı ve konu ile ilgili olmalı kurallara uymayan konular silinir.
Problemi net anlatınız, biz sizin yanınızda değiliz, görmüyoruz, yazınızı bunu düşünerek yazınız .
Probleme ait kod veya şema varsa ekleyiniz, bu cevapların artmasına ve sorunun çözülmesine yardımcı olur.
Bu forum ödev yapma sitesi değildir, mümkünse ödevlerinizi kendiniz yapınız, biz ancak size yardım edebiliriz. Kendinizi yeterince tanıtmadığınız ve yeterince detay vermediğiniz sürece ödev istekleriniz yayınlanmayacaktır.
Bu basit kurallara uymayan iletiler sorgusuz silinecektir. Picproje Yönetimi.

Düzelteme: gerbay hocamın mesajını görünce bazı konularda yanıldığımı farkettim. Bunlardan dolayı özür dilerim. Ancak, mesajın yeterince anlaşılır olmadığı konusundaki fikrim hala geçerli.
Gökçe Tağlıoğlu

sansur18

Alıntı yapılan: Tagli - 10 Temmuz 2012, 19:28:32
Hadi kötü adam ben olayım:

sansur18, yazdığın iletiyi bir tekrar oku. Bundan yola çıkarak gerçekten birilerinin birşeyler anlayabileceğini düşünüyor musun? Bu ileti işe yarar hiçbir bilgi vermiyor.

Normal bir insan rahatlıkla şu soruları sorabilir:
1) Programı hangi makine için yazıyoruz? Bilgisayar mı, PIC mi, yoksa başka bir işlemci mi? Bilgisayarsa hangi sistem için?
2) Programı hangi dilde yazıyoruz? Delphi mi acaba? Çünkü konuyu Delphi forumunda açmışsın, ama muhtemelen yanlış açılmış.
3) Hadi buton ifadesi kafada birşeyler çağrıştırıyor gibi ama "memo" nedir, hafıza mı? Hafıza kullanmadan yazılan program oluyor muymuş?
4) Diyelim ki saydık. Nereden anlayacağız bunu? LCD ekranda mı göreceğiz, 7 bölmeli göstergede mi yoksa sadece simülatörde deneyip register'lara mı bakacağız?
5) Yardımımızı bekliyorsun da sen ne yaptın ve nerede takıldın?

İşin diğer boyutu: Normalde bir insan durup dururken 5000'den 3000'e 43'er 43'er geri sayayım demez. Belli ki bu bir ödev. Ödevi veren hoca, nasıl yapılacağı hakkında hiçbir şey anlatmıyor mu derste? Eğer sen bu iş için ilk adımı dahi atamıyorsan, işe yarar bir program yazabilmek için ilk adımı nasıl atacaksın?

Bu konunun yeri bence forumumuzdaki "Geri Dönüşüm" bölümü. İleti yazarken çıkan uyarıyı tekrarlamak gerekirse:

Evet biraz aceleye geldi konu açmam for döngüleri ile yapmam gerekiyor ;

1.Herhangi bir makina için gerekmiyor bu sadece basit bir ödev
2.Konuyu Delphi bölümüne açtım yetmez mi :D
3.Delphi programını aç  Tool Palette bölümünde memo 'a rahatlıkla ulaşabilirsin.
4Memo kısmında görcez.
5.Geri Dogru saydıramıyorum.

sansur18

Alıntı yapılan: gerbay - 10 Temmuz 2012, 20:14:23
form a bir tmemo componenti ve bir tane de buton koyun, tmemonun scrollbar larını gösterir hale getirin property ayarlarından. en tepeye var bloğuna bir tane i değişkeni tanımlayın tipi integer olsun

sonra buton un OnClick event i için;

var
  i: integer;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
i := 5000;
while i > 3000 do
begin
  Memo1.Lines.Add(IntToStr(i));
  i := i - 43;
end;
end;

böyle birşeyler işte, deneyin..

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  i: integer;

begin
i:= 5000;
while i > 3000 do
begin
  Memo1.Lines.Add(IntToStr(i));
  i := i - 43;
end;
end;
end.

Eline sağlık hocam.

Tagli

sansur18, normalde sağa sola sataşmak pek huyum değildir, bilen bilir. Kırk yılın bir başı parladım, onda da pot kırdım. Özür dilerim.

Olayın bu şekilde gelişmesinde 3 etken olduğunu sanıyorum:
1) Delphi bilmediğim halde bu işe burnumu sokmam.
2) Forumun üyesi olduğum 4 yıl boyunca hatalı açılan sayısız konu görmüş olmam. (Bkz. "ilgili bir tartışma")
3) Mesajının gerçekten de bulanık olması, ki bu konudaki fikrim değişmedi.

Dersimi aldım. Bir daha tam olarak anlamadığım hiçbir soruya birşey yazmayacağım. "Şunu taktın mı?", "Kodu ekle..", "Acaba böyle mi yaptın?" demeyeceğim. Sadece sessizlik...

sansur18, umarım sen de bu durumdan bir sonuç çıkarır ve sonraki iletilerini yanlış anlaşılmalara sebep olmayacak açıklıkta yazarsın.
Gökçe Tağlıoğlu

t2

Memo rengini CLMoneyGreen seçersek, fontunu da ayarlarsak lcd  havası veriyor