Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

KAR SENSÖRÜ

Başlatan mbozdal, 03 Ağustos 2012, 13:19:16

mbozdal

Arkadaşlar kışın yağan karları eritmek için kullanabileceğim kar sensörü lazım. İnternetten aradım ama bulamadım :'( Hiç kullanan oldu mu yada herhangi bi model marka verebilirmisiniz. Yurtiçinde internet alabileceğim bir yer varmı? şimdiden teşekkürler  :)

agora_meyhanesi42

bildiğim kadarı ile sensor denilen alet bir işi yapmak icin değil bir şeyi algılamak içindir. Yani karı eriten sensor olacağını sanmıyorum ama algılayan sensor vardır. Böylelikle karın yağışını algılayıp bir ısıtıcı yardımıyla karı eritebiliriz
Yüksel Türk ! Senin için yükselmenin hududu yoktur...

mbozdal

Zaten ısıtıcı bi sistemim var sistemi sadece kar yağdığı zamanlarda çalıştırmak için kar yağışını algılayan bir sensör arıyorum. Isıtma sistemi hazır, kontrol devresi planı da hazır tek eksik karı algılayan bir sensör. Vardır da ne yurtiçi sitelerde pek yok genelde hazır kontrol devreleri var.

ziyaretci

Alıntı yapılan: mbozdal - 04 Ağustos 2012, 03:02:35
Zaten ısıtıcı bi sistemim var sistemi sadece kar yağdığı zamanlarda çalıştırmak için kar yağışını algılayan bir sensör arıyorum. Isıtma sistemi hazır, kontrol devresi planı da hazır tek eksik karı algılayan bir sensör. Vardır da ne yurtiçi sitelerde pek yok genelde hazır kontrol devreleri var.

Kar ı algılayan sensör , ilk defa senden duydum.

Kar 0*C nin altında oluşur bir tane sıcaklık devresi yaparsın pic ile 0*C yi gördümü ısıtıcıyı tetikler.0*C bögeden bölgeye değişiyor tabi kendi bölgene göre ince ayar çek tamamdır.

Birde şöyle bir yöntem olabilir, bildiğimiz CNY 70  i kullanırsın insanların geçmediği bir bölgeye. CNY 70 i yere göre yani karın en fazla ne kadar birikiminden sonra ısıtıcı tetiklensin diyorsan onu yere göre konumlarsın burası biraz mekaniğe giriyor kolay kısım yani.

Hatta sıcaklık devresi yapmak yerine CNY 70 li bir devre kurarsanız hem yazılımı kolay hem uygulaması.

Orjinal CNY 70 in ortam sıcaklığı çalışma aralığı +85*C ile -55*C buda bayağı işini görür.

mbozdal

Alıntı yapılan: erkantr67 - 04 Ağustos 2012, 06:34:53

Kar ı algılayan sensör , ilk defa senden duydum.

Kar 0*C nin altında oluşur bir tane sıcaklık devresi yaparsın pic ile 0*C yi gördümü ısıtıcıyı tetikler.0*C bögeden bölgeye değişiyor tabi kendi bölgene göre ince ayar çek tamamdır.

Birde şöyle bir yöntem olabilir, bildiğimiz CNY 70  i kullanırsın insanların geçmediği bir bölgeye. CNY 70 i yere göre yani karın en fazla ne kadar birikiminden sonra ısıtıcı tetiklensin diyorsan onu yere göre konumlarsın burası biraz mekaniğe giriyor kolay kısım yani.

Hatta sıcaklık devresi yapmak yerine CNY 70 li bir devre kurarsanız hem yazılımı kolay hem uygulaması.

Orjinal CNY 70 in ortam sıcaklığı çalışma aralığı +85*C ile -55*C buda bayağı işini görür.

cny70 de iyi fikir teşekkürler. Ya zaten bende bulamadım kar sensörü duyan bilen varmı diye sordum :) olmadı sıcaklık ve nem sensörüyle birlikte cny70 i de kullanırım sağlam olmalı  :)

arm-beginner

Bence CNY 70 ile olacak şey değil bu iş.
Almancan varsa, şuraya bir göz at: http://www.mikrocontroller.net/topic/150204 ve http://www.mikrocontroller.net/topic/233441
Almancan yoksa, bilen birisini bul ...

z

Kar ciseleyebilir yogun sekilde yagabilir. Bunu basitce algilamak zor olabilir.

20X20 cm gibi bir alana yakin araliklarla iki kenara optik alici karsi iki kenara da optik vericler yerlestirip bir direk uzerine monte edebilirsin.

Alicilardan gelen bilgiye bakip kar yagiyor kararini verecek ham bilgi alabilirsin. sisteme bir de sicaklik sensoru eklenebilir.

En iyisi kamera ve goruntu isleme tekniklerini kullanmak. Pek cok projede goruntu isleme artik kacinilmaz hale geldi.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

The Gariban

Burada böyle bir sensör var.
http://www.heatlink.ca/en/product/heatlink-heating/30090/snowice-detector-sensor
Temel çalışma mantığı nem ve sıcaklık sensörü ile  beraber kullanılması ile çalışıyor.(Nem arttığında sıcaklıkta aniden düştüğünde devreye  alıyor muhtemelen)
sayfanın alt kısmında broşürü var.Sistem hakkında ipuçlarıda var.
Kanadada kaldırımlarda karların otomatik eritimesi için kullanılıyormuş.

mustafacan

arabalar için satılan yağmur sensörü alınır.
picin bir bacağına bu uç algılatılır.
ayrıca aynı picle basit bir ısı ölçümü yapılır.
kar sıfır derecede yağar.
yağmur sensörü çalışırsa ve dışarısı sıfır derece ise kar yağıyor demektir.
-1 de ve +1 de kar yağmaz...

en ucuz çözüm...
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

mbozdal

Arkadaşlar hepinize teşekkürler  :) arkadaşımla konuşup bütöeye gore bişey ayarlayacagız  :) nem sensorüyle sıcaklık sensoru kullanmayı düşünüyorum ucuz bulursam yağmur sensörü de ekleyeceğim eğer gerçekleştirirsem burada paylaşırım  :) Çok teşekkürler  :) Yeni fikirlere de açığım :)