Kartları Temizleme işleri

Başlatan hazad, 09 Ağustos 2012, 23:46:18

hazad

Merhaba arkadaşlar,

Size sormak istediğim, lehim pastası devrede kalsa zararı olur mu? Olursa nasıl silebiliriz?

Teşekkürler

serhat1990

Tiner- Diş fırçası tertemiz. Akım olarak hesapladığın değerleri göremeyebilirsin. Temizlemek gerek..

salih18200

Tiner diş fırçası güzel temizler. Özellikle smd entegre bacakları arasında kaldığı zaman kısa devreye sebebiyet verebilir. Genelde duman çıkar.

hazad

peki hocam ben dediğiniz yöntemi uyguladım devrelerimden bir tanesine ama tinerin kurumasını bekledim baktım sonra hala duruyordu lehim pastası acaba tinerle yıkadıktan sonra başka işlem mi uygulanıyor acaba?

serhat1990

hazad

yok geçiremedim bir türlü üzerinde böle jelimsi bir tabaka var devrenin. lahim pastası öle duruyor. Yarın sabah teslim etmem lazım tek bu kaldı çünkü nasıl halledebilirim ki bu işi? ufff

mcn

bol tinerle ve diş fırçası ise tabiri caizse faşır fuşur temizleyin devrenin üzerini. o bahsettiğiniz jelimsi tabaka korozyonu önler. kendi bastığım devrelerde bu şekilde yaptığımda korozyonu önlemek için ekstra bişey yapmama gerek kalmıyor.
www.teknikyazi.com --üşenme,erteleme,vazgeçme...

diot

tiner ama sentetik tiner değil. selülozik olacak ve diş fırçası ile temizle. sentetik tiner uçmuyor ve uzun süre kalıyor. Selülozik tiner hemen ucuyor. Mavi kapaklı kontak cleaner ile de temizleyebilirsin ama pahalıya kaçar. Bir de pcb temizlemek için 5lt 10lt lik bidonlarda satılan kimyasallar var ama gereklimi bukadar bilmem.