Asansör Kartlarındaki gray kod

Başlatan james, 25 Eylül 2004, 23:12:28

james

asansör kumanda kartlarında kat bilgisi gray kod kullanılarak kodlanıyor.bu konunun ayrıntılarını bilen varmı?
ARAMIYORUM , BULUYORUM

hacettepeli_muhendis

gray kod her seferinde tek bit değişen koddur 3 bitlik gray code şöyle

000
001
011
010
110
111
101
100

4 bit için bunların başına ilk 8 için 0  yazacan diğer 8 için bunları sanki ayna var gibi yazacaksın alt alta yani

100
101
111
...

bunlarında başına 1 koyacan 5 6 7... bitler içinde bunu uygulayabilirsin kolay gelsin
Dünyada 10 çeşit insan vardır binary saymayı bilenler ve bilmeyenler

XNHCX

Dostum Aşağıdaki  pdf dosyalarını  da bir incele ....

CP100

Alıntı Yap8 DURAĞA KADAR BASİT KUMANDA. KISA DEVRE KORUMALI DİGİTAL VEYA KATTA ÇIKIŞLARI. TUŞLAR İLE PROGRAMLANABİLİR, PARK DURAĞI, KABİN LAMBASI GECİKME SÜRESİ, ZEMİN ALTI DURAK SAYISI. GRAY KOD İLE KAT SEÇME, ALT VE ÜST LİMİT MANYETİKLERİ, AŞIRI YÜK KONTROLÜ. GALVANİK VE OPTİK KONTROLLÜ EMNİYET DEVRELERİ. DÜŞÜK HIZ ZAMAN SINIRLAMASI. TEK KARTTAN OLUŞAN KOMPAK YAPI
http://www.sgm.com.tr/main/cp100.pdf

CP400
Alıntı Yap20 DURAĞA KADAR, TEK VEYA ÇİFT BUTON TOPLAMALI . KART ÜZERİNDEKİ BUTONLAR YARDIMI İLE PROGRAMLANABİLİR FONKSİYONLAR. KULLANICI ŞİFRESİ, SEYİR SAYACI, GRUP ÇALIŞMADA CİHAZ ADRESİ,  BEKLEME SÜRESİ, KABİN LAMBASI GECİKME SÜRESİ, PARK DURAĞI, KUMANDA FONKSİYONU, OTOMATİK KAPI SÜRESİ, BOŞTA OTOMATİK KAPININ DURUMU, YANGIN TAHLİYE DURAĞI, TÜM DURAKLAR İÇİN AYRI AYRI PROGRAMLANABİLEN DİGİTAL KAT GÖSTERGESİ. ASGARİ YÜK, TAM YÜK, AŞIRI YÜK, YANGIN, VATMAN, MOTOR KORUMA, ALT VE ÜST LİMİT GİRİŞLERİ. GRAY KOD İLE KAT SEÇME. DURAKLAR ARASI SEYİR SÜRESİ VE DÜŞÜK HIZ SÜRESİ KISITLAMALARI. KUMANDA FONKSİYONUNA GÖRE YÖN BEKLETME ÖZELLİĞİ. KISA DEVRE KORUMALI DİGİTAL KAT GÖSTERGESİ ÇIKIŞLARI. GALVANİK VE OPTİK KONTROLLÜ EMNİYET DEVRELERİ. İKİLİ, ÜÇLÜ VE DÖRTLÜ GRUP KUMANDA ÖZELLİĞİ. GRUP KUMANDADA PANOLAR ARASI 4 TEL İLE YÜKSEK HIZLI SERİ HABERLEŞME VE GÜÇ BESLEMESİ. TEK BUTON AŞAĞI VEYA ÇİFT BUTON FULL TOPLAMALI GRUP KUMANDA ÖZELLİĞİ.

http://www.sgm.com.tr/main/cp400.pdf

james

tamam gelen gray kodunu ikili koda çevirirince kat bilgisini okuyabilirim.
ARAMIYORUM , BULUYORUM

microcozmoz

Bazı asan kumanda panolarında kat bilgisi için tek sensör kullanılıyor..Hem maliyetten tasarruf hem programdan..İncelemeni tavsiye ederim
"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

james

tek sensörle nasıl oluyor bilgi verebiilirmisin
ARAMIYORUM , BULUYORUM

microcozmoz

bir adet sayıcı manyetik sensör iki adet yukarı ve aşağı limit sensörü var tek hızlı sistemlerde.

Çift hızlı sistemlerde ise sayıcı manyetik sensör dışına bir de katta durdurucu sensörler var.

Tek hızlı asansör sistemi ve çift hızlı asansör sistemi mknatıs diziliş şemalarını ayrıca basit kumanda şemalarını PicProjeUP a kaydettim

Herhangi bir sorun olursa microcozmoz@yahoo.com adresinden beklerim

İyi çalışmalar.
"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

microcozmoz

Basit kumanda şemalarını boyutu yüzünden ekleyemedim..www.arkel.com.tr den istediğiniz tipteki asansör şemasını indirebilirsiniz.

Kolay gelsin

bigbey

Arkadaşlar Binary kod'dan Grey kod'a nasıl bir dönüşüm yapılıyor.
Bu dönüşümün algoritmasını bilen varmı
Binary to Grey code
TA6R

elektromer

Alıntı yapılan: "bigbey"ARKADAŞLAR BINARY KODDAN GREY KODA NASIL BIR DONÜŞÜM YAPILIYOR.
BU DÖNÜŞÜMÜN ALGORITMASINI BİLEN VARMI
BINARY TO GREY CODE

Merhaba bigbey,

Öncelikle büyük harfle yazmaktan vazgeç. Bu internet ortamında bağırmak anlamına gelir.

Sorduğun sorununun cevabı şöyle :

n sayıda bitlik bir BINARY sayıyı GRAY Code çevirmek için aşağıdaki formülü kullana bilirsin. Toplama işlemi 2'li modda yapılacak ve eldeler atılacak.

G(0)=B(0)+B(1)
G(1)=B(1)+B(2)
G(2)=B(2)+B(3)
G(3)=B(3)+B(4)
.
.
G(n-1)=B(n-1)+B(n)
G(n)=B(n)

Örnek 1 : 8 bit bir binary sayı için;
           76543210  Bit numaraları...
Binary   =  11111111  sayısı
Gray     =  10000000  sayısına eşittir.

Örnek 2 : 8 bit bir binary sayı için;
           76543210  Bit numaraları...
Binary   =  10010011  sayısı
Gray     =  11011010  sayısına eşittir.

Örnek 3 : 4 bit bir binary sayı için;
           3210  Bit numaraları...
Binary   =  0011  sayısı
Gray     =  0010  sayısına eşittir.

Örnek 4 : 4 bit bir binary sayı için;
           3210  Bit numaraları...
Binary   =  1111  sayısı
Gray     =  1000  sayısına eşittir.

Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.  algoritmaya gelince...
Yukarıdaki formül ve örneklerde görülüyor zaten...

Saygılarımla....
Her şey gönlünüzce olsun..

bigbey

Alıntı yapılan: "elektromer"
Merhaba bigbey,

Öncelikle büyük harfle yazmaktan vazgeç. Bu internet ortamında bağırmak anlamına gelir.

öncelikle yazı türünden dolayı özür diliyorum. Hiç böyle düşünmemiştim.
bundan sonra küçük harf ile yazılarıma devam edeceğim.
İlgi ve uyarın için teşekkür ederim.
TA6R