Pic beslemeye yüksek değerde kondansatör ?

Başlatan Muyat, 29 Ağustos 2012, 12:21:46

Muyat

12f675 işlemci var.7805 giriş ve çıkışına minimum 10000mf kondansatörler konulabilir mi?Otomobilde kullandıgım bir devrede sanırım beslemeden olacakki devre stabil çalışmıyor.Pic besleme bacagında1000mf+ 100nf var.7805 girişinde  diyot+100nf+1000mf var.
Pcb tasarımını degiştircem.2 adet röle kullanarak dc motor kontrolü yapmaya çalışıyorum ama 2 tane motora hala hükmedemiyorum.Galiba marş esnasında reset atıp döngü atlaması oluyor.Aylardır bu problemle uğraşmaktan bıktım.Girişlerde opto var.Röle bobin uçlarına paralel diyot var.
Bu sorunu kondansatörleri büyüterek aşabilir miyim?Şok bobini falan etkili mi olur mu?Ve şu an LM2576-5 li devre yapıp denicem fakat kafama takılan kondansatör büyüterek(4700-10000) 7805 varken bu sorun aşılır mı?

halilgalic

benimde arabada böyle bi problemim olmuştu bende kondalsatörle dalgalanmayı azaltmaya çalıştım ama problem .mclr den kaynaklandığını görmüm mclr yi resimde cizdiğim gibi yaptım ve sorun düzeldi.

OG

Tam şemanı çizermisin.

halilgalic, mclr off yapar mclr lik iş kalmaz.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Muyat

sigorta ayarlarinda mclr off yaptim ve bu pini giriş olarak kullanıyorum.mclr pinine opto bağlı .bu pine sinyal gelince role çekiyo ama dediğim gibi sorun var

coco

bende pic16f628a  ile motor kontrolü sırasında bu sorunu yaşadım çözemedim,bende çok merak ediyorum nasıl çözülür bu sorun.

Sdttn

beslemeyi nerden alıyorsunuz ? belki marş esnasında aldığınız yerin beslemesi kesiliyordur tesisat dizaynından dolayı. direkt aküden alın kondansatörden önce seri diyot kullanın. beslmedeki çöküntüden kaynaklıysa büyük ihtimalle dediklerim yardımıyla halledilir.

EGE

XX_CİHAN_XX

Marş esnasında devrene düşen voltajı bir ölç öncelikle sorunun kaynağını anlayalım. arabadan gelen voltajı önce bir diyottan geçir sonra filtre kondansatörü ile birlikte 7805 e gir. Devren çok akım çekmiyorsa büyük bir kondasatöre ihtiyacın yok. Bu giriş voltajının ne kadar göçtüğü ve devrenin ne kadar akım çektiği ile ilgilidir. Bunları tespit edersen uygun değerde bir kondansatör takarak işini görürsün.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

OG

Parazitlerden PIC'ın etkilenmesi konusu çok konuşuldu. İşin birçok boyutu var. O konuları arayıp okumanız gerek. İşin gerekliliklerini yerine getirdikten sonra sıkıntı çıkmayacağına emin olabilirsiniz.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

EGE

Burada kartın çizimide çok önemli tabikki eğer yolları çok ince ve uzun çizdiyseniz yine sorun olacaktır.

-Kullandığınız besleme yolları mümkün oldugu kadar kalın ve kıssa olmalıdır ve çidiginiz  yollar  bir birine yakın olmamamlıdır
-Eğer besleme yolları uzun ise mutlaka aralara 100nf atın,
-Çizim yaparken kesnlikle dönüşleri 90 derece çizmeyiniz
-İşlemcinin tam besleme pinlerinin arasına 100nf atın
-LM2575 ile devrenizi tasarlayınız
-Devrenizde role varsa mutlaka ters diod atınız
-kartınzı mutlaka power plane ile masklayın
-Bodden_off yapınız eğer yapmasanız işlemcinin besleme gerilimi ani  düşümlerde 2.5 v altına çok kısa bir süre düşerse işlemci reset atar

kolaygelsin

Kazım

[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/1446/resim1az.png[/img]

Uploaded with ImageShack.us

[IMG]http://img855.imageshack.us/img855/1739/resim2a.png[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Yaklaşık 6-7 aydır sorunsuz çalışıyor.Beslemeyi Fan Düğmesi gibi kontağı kapattığın anda dvereynin enerjisinin kesileceği bir kablodan.Kontağı açtığın anda devre çalışsın.Sürekli çalışması.DS1307 falan varsa pilini devrene ekle.Ben 3A 'lik 2576 kullandım.Kondansatör değerleri Datasheet 'tinde olduğu gibidir .yalnızca ben girişe psudan sökme nüveli bobin ekledim.Ama şartmı onu bilemiyorum.Bozuk PSU bulabilirsen sende ekle

coco

tam anlamadım yazıklarınızdan .beslemeyi pil ile mi yapiyoruz?daha doğrusu tabiki tüm besleme pil değil ama pili burda nasıl bağlıyoruz?