Elektronikçilerde varlık sensörü satılıyor mu?

Başlatan Andromeda, 12 Eylül 2012, 11:32:44

My75

İnsan vücudundaki ısıyı algılama kabiliyetinde olan PIR dedektörler vardır,hatta sadece insan algılayanları bile var hayvan v.s görmesin diye,bir insan alüminyum folyo ile sarılı şekilde bir odada min. şekilde hareket etsin,sensörler bunu algılamayabilir ama folyo yoksa hemen aldılar..Ama tabiki hiç bir hırsız bu söylediğimi kaile alıpda bu işe girişmesin çünkü güvenirliliği yok tabi.. :)

Birde sıradan bir sensörlü aydınlatıcının sensörüne lazer ışık tuttuğunuzda o sensör iptal olur.. :) Tabi bunada güvenmeyin..
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...

LukeSkywalker

Yukarıdaki şemada eleman uyuduğunda tv kapanıyor dikkat ettiyseniz.  Isı algılamayla olacak iş değil. Bence yüz tanıma ile yapmışlardır.

elektronik

Alıntı yapılan: maytere - 12 Eylül 2012, 19:07:31
Yukarıdaki şemada eleman uyuduğunda tv kapanıyor dikkat ettiyseniz.  Isı algılamayla olacak iş değil. Bence yüz tanıma ile yapmışlardır.

ısıya duyarlıdır ama aynı zamanda harekette olması gerekiyor. ısı kaynağı sabitse tv kapanıyor aynen pır dedektörler gibi.
adam uyumuşsa yine ısı var ama bu seferde hareket yok.

yamak

Sony nin kullandığı hem vücüt hareketlerine hem de yüz paternine göre çalışıyomuş.
http://esupport.sony.com/docs/imanual/NA/EN/1a/ipsensor_uc_1a.html

LukeSkywalker

Yani!
Adam sonuçta uyurkende hareket edebilir veya felçli olabilir...

Andromeda

Varlık yada yokluk...işte bütün mesele bu..
kullananlara sormak lazım :)
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

elektronik

Alıntı yapılan: maytere - 13 Eylül 2012, 16:53:43
Yani!
Adam sonuçta uyurkende hareket edebilir veya felçli olabilir...

uyurken hareket ediyorsa tv açık kalsın  :)

Alıntı yapılan: elek - 13 Eylül 2012, 17:05:53
Varlık yada yokluk...işte bütün mesele bu..
kullananlara sormak lazım :)

en doğru cevap bu

gumush

Sonny'nin sisteminde minik bir kamera ve goruntu isleme kullaniliyor bu gibi isler icin. Ben yakinlik uyaricisini kullaniyorum. TV'ye kizim yaklasinda bipler ile uyariyor ve goruntuyu karartiyor. Ama ben yaklasinca sorun yok ;)
Hikmet Gumus  izmir