DELTA IFD6500 RS485 Kullanımı

Başlatan camby, 19 Eylül 2012, 12:21:42

camby

Delta IF6500 USB/RS485 çevirici kullanıyorum , belki kullanan vardır.



Kutusunda gelen kablosu yaklaşık 2 metre uzunluğunda , 26 AWG twisted olmayan bir kablo. Bu kabloda sadece 2 damar var , A ve B.

Ben bu çeviriciyi uzun mesafelerde kullanmak istiyorum ve kabloyu değiştireceğim. Kullanacağım yeni kablonun çevirici tarafını RJ45 konnektörün içine yerleştireceğim , diğer tarafı da cihazlara gidecek.

Bu aşamada çevircinin GND'sini de RS485 kablosunun içinden cihazlara göndermek istiyorum , fakat çevircinin datasheetine baktığımda 8 pinden 2'si için + ve - , diğer 6'sı için reserved yazıyor. Bu duruma benzer olarak çevirici full-dublex iletişime de olanak vermiyor.

Bu çevirici ile GND kullanmama imkan var mıdır ? Başka çeviricilere mi bakmalıyım ?

Salih

Ben IFD6500'ü yaklaşık 10 metrede problemsiz kullanıyorum. Dediğiniz gibi üzerinde GND ucu yok.

Aşağıdaki ürünü de kullanıyorum. Güzel bir ürün. Üzerinde RS-485 için GND ucu da var.

http://lima.com.tr/Advantech%20eAutomation/GetModel.asp?Model%20No=ADAM-4561

fgokcegoz

Bende IFD6500 ü kullanıyorum. Sadece A ve B uçları var. Datasheet inde 100m metre mesafede kullanabilirsin yazıyor. Senin mesafen ne kadar. GND olmadan bağlasan bir sıkıntı olur mu ki?  ENDA nın da aynı şekilde bir ürünü var.USB den RS485/RS422 çevirebiliyor. GND ucuda var...



http://www.enda.com.tr/TR/Urunler/Urunler.aspx?UrunID=336
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

fractal

RS-232 kısa mesafeli iletişim için tasarlanmış bir seri iletişim standardıdır RX ve TX üzerinden iletişim bilgiler referans seviyesi olan GND`ye göre belirlenmektedir.

RS485 standardı alıcı ile vericinin GND`leri 7 volta kadar farka müsade eder. Buda çipin 5v besleme voltajına
göre -7v ile +12v (5+7) GND kaymasına müsade etmesi demektir. Böylelikle alıcı ve vericinin farklı güçkaynakları dolayısı ile oluşacak GND farkından dolayı oluşan sorunları minimuma indirger.
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

camby

Şu an kullanmam gereken mesafe yaklaşık 100 metre ve hatta 4 tane slave cihaz var. Tüm alıcıların 485 katmanları beslemelerinden izole. Ben de tüm GND'leri master'ın GND'sine ortak etmek istiyorum.

İncelediğim şemalarda GND ortak bağlantılı sistemleri sıklıkla gördüm.

-7/+12 GND kayması konusunu biliyorum ancak izole alıcıların olduğu sistemde de GND kayma gibi bir durum söz konusu olur mu ? emin olamadım. GND farklılığı zaten neden oluyor onu da tam anlamış değilim : )

fgokcegoz

Cihazların RS485 çıkışları izoleli ise ground dan korkmanıza gerek yok. Zaten A ve B uçları birbirinin eşleniği olarak çalışıyor. Birine gürültü bindiğinde, diğerinede tersi bineceğinden, alıcı taraf A ve B nin farkını aldığından gürültü dolayısıyla yok edilmiş oluyor. Bu nedenle RS485 uzun mesafelerde rahatlıkla kullanılabiliyor.. Zaten GND çok önemli olsaydı, IFD6500 e GND pininide koyarlardı. Eğer GND konusunda emin değilseniz, linkini verdiğim ENDA nın ürününü kullanabilirsin. Onda GND pini var...
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

camby

Peki sistemde SM712 gibi bir TVS diyot kullanmak istiyorum. Bunun bağlantısını nasıl yapabilirim GND olmadan. GND olmayan 485 sisteminde SM712'nin gereği yada yararı olur mu ?