step motor sürücü devresi?

Başlatan mir_as82, 02 Ekim 2012, 09:05:37

mir_as82

Step motor sürmek için devre yapmak istiyorum. Ama hangisi çalışıyor hangisi daha iyi bunu söyleyebilecek olan arkadaş var mı?lmd ile yapılan var başka entegreler ile yapılanlar var bana tavsiyede bulunabilecek arkadaş var mı?

diot

ben TB6560AHQ ile yapacağım max 3Amper. 1 step i 16 ya bölebiliyor. 200 adımlık step motorda 1 turu 3200 e bölmüş oluyor.

https://320volt.com/tb6560ahq-motor-surucu-karti-ve-ek-devreler/

Erol YILMAZ

Bende de bir miktar TB6560 var,
BUnun girişindeki Optolar PC817 fln olunca problem çıkartıyor...
hızlı bi opto serisi lazım.

skara1214

hocam bu entegre ne kadar stabil ben hızlı bir sistemde kullanmak istiyorum
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

diot

Gerçekten hızlı bir sistem yapacaksanız step motorları tercih etmek anlamsız oluyor. Servo motor ve servo sürücüleri kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Erol YILMAZ

Step motorlar genellikle; benim de bir CNC'm olsun! İşim görülsün! diyenlerin tercihi.

Güç ve performans isteyenler AC Servo'lu sistemlere yönelmeli bence de...

skara1214

hızdan kastım 60 rpm 2000-3000 gibi sayılar değil 1 metre karelik bir alanda 1/2  metre  sn hızla hasssasiteyi (1mm) olan bir sistem.Bunu için step motor ve toshibanın sürücüsü yeterli olurmu onu merak ediyorum

mir_as82

arkadaşlar şu sitede olan devreyi kurup kullanan oldu mu?

http://vattern.hivemind.net/picstep/

Ben bunu kurup denemek istiyorum ama entegresini bulabilir miyim istanbulda?

fryrmnd

lmd18245 istanbulda çıkar.  bunu daha önce forumda yapıp çalıştıranlar var diye biliyorum.

diot

sn de 1/2 metre  dedinmi İş hızlıya giriyor. yatay eksende kullanacağın dişli takımı genel de 5mm adımlı oluyor. buda step motorun 1 turda 5 mm gitmesi demek. 50 cm'i 1 sn de gidebilmek için snde 10 tur dk'da 600 tur atması lazım . Yni step 600 d/dk civarı calışmalı toshiba driverlar bunu sağlayabilecek kapasitede değil yanılmıyorsam. CLK frekansı  max 15khz. yalnız step motor 3 amperi geçmemeli. Bunu yazarketn microstep in 1/16 olduğunu far ediyorum.

skara1214

Alıntı yapılan: diot - 02 Ekim 2012, 16:27:55
sn de 1/2 metre  dedinmi İş hızlıya giriyor. yatay eksende kullanacağın dişli takımı genel de 5mm adımlı oluyor. buda step motorun 1 turda 5 mm gitmesi demek. 50 cm'i 1 sn de gidebilmek için snde 10 tur dk'da 600 tur atması lazım . Yni step 600 d/dk civarı calışmalı toshiba driverlar bunu sağlayabilecek kapasitede değil yanılmıyorsam. CLK frekansı  max 15khz. yalnız step motor 3 amperi geçmemeli. Bunu yazarketn microstep in 1/16 olduğunu far ediyorum.
microstep kullanmayacağım hiç hocam direk step direction uygulaması olacak

diot

O zaman bu tür bir entegre kullanmana gerek yok. basit sürücüler var. Bulursam yayınlarım.

carlito

pic 16f877a ile tb6560 kontrol edebilir miyiz?
ben 2 tane step motoru farklı bir işlem için kontrol etmek istiyorum.

skara1214

Alıntı yapılan: carlito - 04 Aralık 2013, 18:15:09
pic 16f877a ile tb6560 kontrol edebilir miyiz?
ben 2 tane step motoru farklı bir işlem için kontrol etmek istiyorum.
git bir adet hobby cnc driver al orada manuel pinleri kullan 3 eksene kadar sıkıntısız kullanabilirsin

magnetron