entegre soğutucucsu

Başlatan cann, 18 Ekim 2012, 08:31:20

cann

bu resimdeki soğutucu ve yapıştırıcyı nereden bulabilirim.

engingirgin

dorukanstore a bir bakıver.
Gerçi ben soğutucuyu yurt dışından yapıştırıcıyı da gittigidiyor dan almıştım.

cann

teşekkürler soğutucu var
yapıştırıcı göremedim
bu yapıştırıcının adı nedir acaba, ısı iletimini bozmayan bir şey olmalı

muhendisbey

Hem adını hem satıldığı siteyi söyleyeyim bu yapıştırıcının. Aradım ama Türkiye'de bulamadım.
http://zzxkj.en.alibaba.com/product/554270671-213484503/3M_self_adhesive_thermal_pads_insulating_gap_filling_anti_flaming_.html
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

The Gariban

Entegrenin kenarları  hariç her yere normal soğutucularda kullanılan krem sürseniz,kenarlarınada Japon yapıştırıcı sürseniz sonra aliminyumu yapıştırsanız olmuyormu? Kaç watı atmanız gerekiyorki?

vedo35

Ben daha once eski cd/dvd suruculerinde kullanilan silikon yapiskan bantlardan cikarmistim bazilari 1,5 -2cm civarinda oluyor. Bir keresindede motor surucuye sogutucuyu yapistirmak icin japon tutkali ile yapistirdim gayette iyi yapisti. Sogutucuyu ic uzerine yapistirmaya yarayan ozel tutaklin adi nedir nasil birseydir henuz tanismadim.  :)
Biliyormusun dedi, ben ne yaptiysam kader icabi yaptim dedi. Ben gene sustum.... Kimbilir sende belki kaderin memurusun vazifeni yapiyorsun dedi.

cann

teşekkürler
anladığım kadarıyla bizim piyasada orjinal bir şey yok
japon la yapıştıracağız

teknikelektronikci

siyah renkde japonlardan kullanabilirsiniz
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

muhendisbey

Japon yapıştırıcısı kullanırsanız yapıştırıcının soğutucuyu bırakmasını gözardı etmemelisiniz. Piyasada bulunan birçok soğutucu elektriksel olarak izole edilmemiştir. Bu da yapıştırıcının bırakması durumunda muhtemel kısadevre oluşmasına sebebiyet verebilir.

Tavsiyem eğer kartı tasarlayan sizseniz vida deliği bırakarak soğutucuyu vidalamanız. Bu amaçla üretilen yapışkan termal pad'ler o denli kuvvetli yapışıyor ki, ball grid lehimlenmiş olan entegreyi yerinden söktü...
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

ankyra