Usb- Uart çeviricilerin takılma problemi hakkında

Başlatan EMG81, 20 Ekim 2012, 22:41:54

EMG81

Merhaba,

Forumda x, y, z marka model çeviricilerin yada çevirici ic lerin takıldığı hakkında birşeyler konuşuluyordu. Şuan uart ı mcp2200 ile elde ettiğim bir proje üzerinde çalışıyorum. Dünden beri pc yi ve kartı çalışır halde bıraktım. 57600 ile çift taraflı olarak sürekli haberleşiyorlar. 24 saati geçti halen takılma olmadı.

Takılma sorununu yaşayanlar ne yapıyorda çeviricileri takılıyor? (Bunu proje üzerinde deneyip deneyim kazanmak için soruyorum)

skara1214

ft232rl den örnek vermek gerekirse ;hatta bağlı yüksek akımlı birşey açılıp kapanırsa reset atıyor örnek olarak aynı çoklu prize bağlı bilgisayar ve ona ft232rl olsun aynı prize bağlı power suplly açılıp kapanınca entegre reset atıp bağlantı kopuyor
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

EMG81

Beslemenin parazitlenmesinden oluyor diyorsunuz. Şuan bunu deneme şansım yok. Çünkü mcp ile kartın powerları farklı. Pcb üzerinde sadece rx,tx ve gnd uçları birleşik.
Yani bu tarz bir takılma için bilgisayarın usb beslemesine birşeyler yapabilmem lazım.

skara1214

Alıntı yapılan: EMG81 - 20 Ekim 2012, 22:55:39
Beslemenin parazitlenmesinden oluyor diyorsunuz. Şuan bunu deneme şansım yok. Çünkü mcp ile kartın powerları farklı. Pcb üzerinde sadece rx,tx ve gnd uçları birleşik.
Yani bu tarz bir takılma için bilgisayarın usb beslemesine birşeyler yapabilmem lazım.
mcp kartının takılı olduğu güç kaynağındada aynı şeyi yapması gerekli bence
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

EMG81

2-3-5 ayrı kart değil bunlar. :) aynı pcb üzerinde herşey. Üzerine mcp, işlemci x,y,z elemanlar var. Yalnız dediğim gibi beslemeleri farklı. Power olarak ana şemaya sadece gnd si bağlı ve buda bead ile yalıtılmış durumda. 2 taraftada dekuplaj kondansatörleri var.

Kartın enerjisini kessemde mcp usb üzerinden çalışmaya devam ediyor. Kartın enerjinisine parazit babında birşeyler yapmaya çalıştım ama mcp ye bir etkisi olmadı.