ENC28J60 ve 18F87K22 64MHz' de kararsız çalışma problemi

Başlatan gtekdemir, 12 Kasım 2012, 22:26:14

diot

ENC28J60 nin SO çıkışı data sheete göre 4ma max. SO çıkışı Open collector tipi olabilir. Bu durumda söz konusu hata benzeri hatalar almanız muhtemel. Bu çıkışı isterseniz bir pull-up direnciyle 3.3 volta bağlayarak deneyin ve ölçümlerinizi bir defa daha tekrarlayın.

gtekdemir

Alıntı yapılan: diot - 23 Kasım 2012, 10:22:32
ENC28J60 nin SO çıkışı data sheete göre 4ma max. SO çıkışı Open collector tipi olabilir.
Eğerki öyle olsaydı datasheet te bu çıkış open collector demesi gerekmez mi? Ayrıca hem datasheetteki bağlantıda hemde çalışan devre şemalarında pullup direnci konulmamış. Ama yinede deneyeceğim, teşekkürler.

Murat Mert

mert07

gtekdemir

Alıntı yapılan: mert07 - 23 Kasım 2012, 10:40:57
S.A. deneme kartında öyle bir devre vardır.
A.s Varsa şaşırırım açıkçası, çünkü deneme kartı genel amaçlı tasarlanmış bir ürün. Mcu nun SDI girişinde neden pullup olsunki diye düşünüyorum açıkçası. Neyse, hafta sonu tekrardan denemelere devam ederim.

diot

ENC28J60 ile gördüğüm bir kaç uygulamada SO çıkışında buffer vardı. Bilmiyorum belki gereklidir. Çıkış akımı zayıf olduğu için süremiyor olabilir.

Murat Mert

Alıntı yapılan: gtekdemir - 23 Kasım 2012, 11:15:55
A.s Varsa şaşırırım açıkçası, çünkü deneme kartı genel amaçlı tasarlanmış bir ürün. Mcu nun SDI girişinde neden pullup olsunki diye düşünüyorum açıkçası. Neyse, hafta sonu tekrardan denemelere devam ederim.

Buferli yaptığınız denemelerde sorunsuz çalışmıştı değilmi?
mert07

gtekdemir

Evet 74HC245 3 state buffer ile çalışmıştı fakat nadirende olsa sorun çıkarmıştı çünkü buffer için 1v lojik1 seviyenin sınır değeri olduğundan bazen lojik0 olarak kabul ediyordu ve veri kaybına neden oluyordu.   

Alıntı yapılan: diot - 23 Kasım 2012, 11:19:03
ENC28J60 ile gördüğüm bir kaç uygulamada SO çıkışında buffer vardı. Bilmiyorum belki gereklidir. Çıkış akımı zayıf olduğu için süremiyor olabilir.
Buffer kullanım asıl amacı akım değil, 5v ile çalışan mcu kullanıldığında 3v3 luk ENC SO çıkışının az gelmesidir.

gtekdemir

Bastığım en son pcb yi deneme boarduma taktım ve mutlu son. ENC serialout çıkışı 3v3 olarak gördüm ve buffer kullanmaya gerek kalmadı. Çizdiğim pcb(Ares ile) ve devre şemam ektedir isteyen mirkoelektronika easypic pro v7 geliştirme kartıyla yada breadboard üzerinde kullanabilir. Devre şemasından farklı olan birkaç malzeme değeri var pcb üzerinde görebilirsiniz. Kullandığım trafolu RJ45 (MAGTOP H1121-A2122-A) ve SMD ENC28J60 ve ferrit beadi dorukandan temin edebilirsiniz. Devrenin toplam maliyeti 20tl civarında hazırını elektrovadiden alsanız 68tl.
Şema ve pcb;
mikroe_eth.rar

Geliştirme boardu üzerinde iken;
[IMG]http://imageshack.us/a/img407/200/20121125160216.th.jpg[/img]

PCB;
[IMG]http://imageshack.us/a/img9/6663/20121125160142.th.jpg[/img]

Kolay gelsin.

Murat Mert

S.A.
Sn. Gökhan hadi hayırlı olsun bakalım. Ama rar ekinde isis şeman yok. Oradaki isis boş sadece pin resmi var.
mert07

mozkan87

Alıntı yapılan: mert07 - 26 Kasım 2012, 12:26:29
S.A.
Sn. Gökhan hadi hayırlı olsun bakalım. Ama rar ekinde isis şeman yok. Oradaki isis boş sadece pin resmi var.
Arkadaş onu ground plane oluşturabilmek için koymuş.

gtekdemir

Alıntı yapılan: mert07 - 26 Kasım 2012, 12:26:29
S.A.
mozkan87 zaten nedenini açıklamış. Devre şemasını ekteki pdf 2. sayfasında bulabilirsin.

pcb

18F87K22 yi 64mhz de uzun süredir kullanıyorum , besleme 5V ayrıca bir kondansatör eklemek gerekiyor 3,3V regülatörü için (pin11-12), 2 adette 100N kondansatör , işlemci farklı bölgeleri için besleme istiyor , 5V paralel olarak bu pinlere de giriş yapılıyor.

Murat Mert

Alıntı yapılan: gtekdemir - 25 Kasım 2012, 16:45:23
Devre şemasından farklı olan birkaç malzeme değeri var pcb üzerinde görebilirsiniz.
Kolay gelsin.

O yüzden sordum pdf baktım kardeşim sen farklı yazınca neler farklı merak etmiştim.  ;)
mert07

rree

Problemi nasıl çözdünüz?. Ben Arduino Uyumlu ENC28J60 Ethernet Modülü  aldım. Üzerinde  Besleme pini
birisi 5 volt   diğeri 3.3V.  Modülde 3.3 regüle var. 5v Pininden besliyorum. enc28j60 ısınıyor. Isınması hoş bir durum değil. Sıcak bir ortamda sanki yanacak. Pic bağlamadan ısınıyor.
http://www.hakancakiroglu.com/wordpress/?p=785 Isınma olayı çözüldümü.

Gökhan BEKEN

Hocam 18f4620 ve 18f4685 ile çalıştırdığım programı, 18f87k22 de çalıştıramıyorum, 8mhz kristal takılı, programda değişiklik yapmadan sadece işlemci seçimi ve frekans tercihi yaptım. Ledleri kontrol edebiliyorum ama ethernet ile alakalı hiç bişey yapamıyorum. Nedenini bulamadım, yazılımla alakalı olma ihtimali var mı?
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.