Yazar kasalarda, post makinelerinde kullanılan kağıtlara nasıl yazılıyor?

Başlatan KIRIKDR, 13 Kasım 2012, 21:43:58

KIRIKDR

Arkadaşlar geçen gün bir hastaya ekg çekerken ekg kağıdına biraz alkol bulaştırdım ve kagıt karardı. Aynı şeyi sizde tecrübe etmişsiniz örneğin bir post makinesinden aldığınız alışveriş faturanızı kibritle ya da çakmakla biraz ısıtın kağıdın karardığını göreceksiniz.. Bu tarz kağıtlara cihaz tarafından yazı nasıl işleniyor merak ediyorum.. Bu sistemde toner vs kullanılmadığı için daha kolay işleme yapılabiliyor tahminen cihazın içerisinde kağıt ısıl bir işleme tabi tutularak yazma olayı gerçekleştiriliyor ama tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum.. Eğer bu kağıtları kullanabilirsek projelerimize renk katacak çıktılar alabiliriz diye düşünüyorum.. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..  Herkese iyi çalışmalar...

M_B

kullanılan kağıtlar termal kağıttir.
Yazan kafa da termal kafadır.

Termal kafanın ıcınde resistanslar var. karakter basacagı zaman ısınıyor ve kagıtta sekıl cıkıyor.
ornek olması acısından kagıda ınce uclu havya ile dokunur veya kalem gibi yazarsanız  o noktanın karardıgını gorursunuz.
İmkanın sınırlarını görmek için imkansızı denemek lazım.                                                             Fatih Sultan Mehmet