JLink v9 da ARM7 den Cortex e geçiyor..

Başlatan gerbay, 16 Kasım 2012, 18:03:23

gerbay

Şimdiye kadar JLink normal USB sürümünde hep Atmel in AT91SAM7S64 MCU sunu kullanıyordu..

Yeni çıkaracakları JLink-9 da STM32 serisine geçmişler, MCU nun flash ı da 256k..  bakalım ne kadar hızlanacak..

çıkar çıkmaz birisi alıp şemasını çıkarırsa firmware de benden..

muhittin_kaplan

Muhtemelen bundan sonra arm ile oynasacagim. Almalimi bu jlink ten. Neden

Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: gerbay - 16 Kasım 2012, 20:25:12
Evet arkadaşlar %99 ihtimalle STM32F2 MCU kullanılıyor JLink-9 da  (256K flash lı)..

önceki JLink in MCU su 60 DMIPS gücündeydi, şimdiki MCU 120 MHz de çalışıyor ve 150 DMIPS gücünde.. Bakalım bu durum JLink in hızına nasıl yansıyacak..

Tabi bir de kötü haberim var, eğer STM32F2 nin Hardware Encryption desteğini de kullanırlarsa klonlara veda..

hocam JLink şart değil ama kullandığınız geliştirme ortamı ile uyumlu, yetenekli bir JTAG Emulator çok faydalı olur.

JTAG Emulatorler ile MCU nun üzerinde çalışan yazılımı direk hardware in üzerinde debug edebilir, adım adım çalıştırabilirsiniz.. yazılım atma falan zaten yapılabiliyor..

Nasıl yani hocam biraz açabilir misiniz? Hardware Encryption modülü ne iş yapar tam olarak klonlara niye veda ediyoruz?

yamak

Hocam bendeki Nexys2 nin üzerinde Usb den programlama için cypress in bi çipi var. Bu çipin kullanılmasının özel bi nedeni var mı acaba?

Burak B

Alıntı yapılan: gerbay - 16 Kasım 2012, 23:11:14
...
malumunuz üzere Segger son zamanlarda jlink in yazılımını klonlarda çalışmayacak şekilde değiştirdi.
...

Eski dostum; değiştirse ne yazar aleme.  ;)
"... a healthy dose of paranoia leads to better systems." Jack Ganssle

Burak B

v9 ile deneyim kazanmış olacaklarından baya bir sağlam basacaklardır. O konuda haklısın. v8 de yaptıkları düzenlemelerin br esprisi yok tabi. v9 ile nasıl bir yapı kuracaklarını bende merak ediyorum doğrusu. Ancak firmware PC tarafında olduğu düşünülürse ve donanımda bir hata yapmazlarsa. Klon çıkma olasılığı şartları zorlayacağı kesin. Bekleyip görücez.

Bu arada sen bu haberi nerden aldın. Kaynağını merak ettim.

diot

stm32 serisinin içinden yazılımı nasıl alıyorsunuz merak ettim doğrusu. Kod koruma  özelliği yokmu bu çiplerde. Ayrıca ne ile disassemler yapıyorsunuz.

diot

Peki bu firmware dosyalar nerede ? sanırım bir dosyanın içine gömülü olmalı ? bende j-link v8 clon var . 4.56 ile kullanıyorum. ama yeni firmwareleri elime alsam incvelesem fena olmaz doğrusu.

Burak B

Jlink V4.57c en son betası. Ayrıca bu v9 dedikleri donanım J-Link Ultra+ olabilir. Çünkü işlemci hızı artırılmış belli.

z

ARM işlemciye yüklenen Firmware'in disasmsi varsa linkini yazarmısınız?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

kiok1

z

V8.rar dosyası görünüyor ancak bunu tıklayacak bir yer bulamadım.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Burak B

@gerbay ST micronun kütüphanesini kullanmıyorlardır. Kullansalardı FLIRT signature oluşturulabilirdi belki. Malum adamların kendi özel kütüphaneleri var sattıkları. Gerçi yinede kullandıkları patternlerde tanıdık bişiler mutlaka vardır. :) Yada kendi kütüphanelerinden parmak izi almak işe yarayabilir belkide.

Burak B

Biliyorum klon kontrolü nasıl aşılıyor sanıyorsun. ;) Birde adamların en büyük hatası kullanıcıların pervasız ve dikkatsizce ürün seri nosunu forumlarında yazmaları. Bunun en büyük sebebide oluşan
hatayı gösterebilmek için direkt commander konsol çıktısını kullanmaları.

Bu kısım enteresan. Yakında desteği iyice keserler.
.data:1011C5E4 EC C5 11 10                 dd offset aJLinkArmV8         ; "J-Link ARM V8"
.data:1011C5E8 0C C6 11 10                 dd offset aBroken_NoLonge     ; "Broken. No longer used"

Bu TNT van dedikleride TNT kargo kamyonu olsa gerek.