Kamera için kullanılacak arm işlemci seçimi yardımı?

Başlatan birkan, 24 Aralık 2012, 19:26:10

birkan

Merhabalar,
Elimde Toshiba nın ürettiği TCM8240MD model 1.3 megapixel kamera var. Foroğrafı Jpeg formatına kendisi çeviriyor. i2c ile ve 8 pin kullanılarak paralel haberleşme ile haberleşebiliyor. 2.8 volt ile çalışıyor. Ben i2c ile haberleşmeyi düşünüyorum. Çünkü seri fotograf çekmesi gerekmiyor. Bu kamera ile sadece fotoğraf çekip sd hafıza kartına fat32 formatında yazma yapılacak. Ekran vs kullanılmayacak. Ancak aynı kameranın daha büyük megapixel olan bir modeline ileride geçiş yapma ihtimalim de var. Daha önce arm işlemci ile hiç çalışmadım. Daha doğrusu Pic16 dışında bir mikrokontrolör kullanmadım. Elimde stm32f4 discovery kart var. lpc2148 deney setimde var ama yanımda değil. Forumdan bir arkadaş ta exlpc100 (lpc1769  cortex m3) kartını uygun fiyata satıyor.
Kolay bulunurluk, fiyat, kolay öğrenme ve projeye uygunluk bakımından hangisi ile başlamamı önerirsiniz.
kamera ve işlemci arasında 2.8-3.3 volt çevrimini nasıl yapmalıyım?

leblebitozu

kameradaki i2c portu konfigürasyon içindir. (frame rate,kontrast,rezülasyon vs.) Frameleri almak için yine paralel portu kullanmak zorundasın. Saydıkların arasında sadece STM32F4 ile bu işi yapabilirsin, 1.3MP için de harici SRAM takman gerekir.

eistain_54

F4 de bildiğim kadarıyla DCMI modülü var.Ancak 1.3 mp de durum ne olur ki?
Her gün 24 altın verilirken bunun için kime şükredersin ey ademoğlu!?!

mezire


Peki kameradan gelen jpg formatını, Arm işlemci kitimdeki TFT ekrana nasıl yazdırabilirim.

birkan


eistain_54

Ben jpeg olarak basılamadığını düşünmeye başladım artık.Gerçi örnek bi kaç kodda görmüştüm ama jpeg resim basıldığını...Bu arada dcmi modülünde resmi buffere jpeg olarak alabiliyorsunuz.Sadece bir reg set reset yapılarak format değişebiliyor.Bu arada tftye resim basarken format nerde etken oluyo?Biri anlatabilir mi?
Her gün 24 altın verilirken bunun için kime şükredersin ey ademoğlu!?!

leblebitozu

jpeg haricinde raw data çıktısı da veriyordur mutlaka, anında TFT ye basmak için daha kolay olur.

birkan

İlk defa dün akşam mesaiden sonra stm32f4 discovery kit ile deneme yapmaya başladım. Keil lite sürümü ile derlemeyi yapıp ilk programı çalıştırdım. İsler yolunda gitmediği için led yakıp söndüren programı calıştırmam gece yarısını buldu. Öğrenmem gereken çok şey var. İlk olarak sd hafıza kartına dosya yazmak istiyorum. Birde mesajları görmek için grafik LCD veya uart haberleşme eklemek istiyorum. Gerisi sıra ile gelecek